Supă de ouă cu usturoi


Aceasta supa este una dintre cele dragi mie din capitolul : gusturi ale copilariei.

Ingrediente:
4 ouă
4 căței de usturoi
3 linguri de ulei
30 gr făină  1 linguriță de boia de ardei dulce
Sare
1-2 linguri de oțet
Din ulei și făină vom prepara un rântaș deschis la culoare, apoi adăugăm usturoiul zdrobit, amestecăm bine, presărăm cu boia și adăugăm cca. 1-1,5 l de apă. Sărăși fierbem cca. 5 minute. Dăm la o parte de pe foc și adăugăm oțetul apoi punem din nou supă pe foc mic și spargem în supă ouăle după care mai fierbem câteva minute până când gălbenușurile vor fi fierte. Calculăm 1 ou de persoană.

8 comentarii:

  1. Intotdeauna mi-au placut 2 oua de persoana mea :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Voi incerca...cu toate ca as prefera sa fac zdrente din doua oua si sa pun patrunjel verde deasupra.La noi in sud nu cred ca se face, pare o supa din nordul Europei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua Simona,
    Supa aceasta face parte din traditiile gastronomice unguresti si ardelenesti.Nu este nicidecum o supa din nordul Europei. Supa de zdrente este cu totul si cu totul altceva si isi are originea tot in Ardeal.
    Te invit totodata, sa ma urmaresti pe www.artagustului.ro, acest blog il voi inchide in zilele urmatoare sau ma poti urmari in Facebook pe pagina oficiala Arta Gustului sau pe grupul cu acelasi nume. Un sfarsit de saptamana tihnit!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu obișnuiam sa fac supa de oua,dar nuci într-un caz cu 4 oua 😅😅la mine trebuiesc minim 14 oua din care 4 le fac zdrențe și restul 10 rămân întregi. Oricum mersi ca ai împărtășit rețeta ta cu cei din alte părți ale țării care nu au auzit de astfel de supa ... chiar am avut colegi din Oltenia spre exemplu,care au rămas fără cuvinte după ce au mâncat din supa de oua 😉

    RăspundețiȘtergere
  5. Intr-adevar, este o ciorba din Ardeal, cu gust de copilarie. Putini o mai fac in ziua de azi... La noi se face fara oua si ii zice "Zama acra".

    RăspundețiȘtergere