miercuri, 25 iunie 2014

Sucuri naturale, sanatoase care ne tin in forma pe timp de vara




Sucurile din fructe si legume nu numai ca va vor potoli setea dar va vor da si o incarcatura de vitamine, in plus sunt foarte hranitoare, purificatoare si cu multe alte proprietati.
De indata ce vine primavara, imi pregatesc zilnic ‘’gentuta’’ cu vitamine pentru a-mi ajuta organismul sa faca fata caldurii si bine inteles pentru a ramane in forma. Aceste sucuri vor fi micul vostru secret de frumusete si sanatate cu mii de proprietati benefice. Fara urma de dubiu, aceste sucuri sunt modul cel mai bun pentru a urma o dieta non-dieta fara a renunta la pauza dulce. Veti doar dificultatea alegerii gusturilor. Preparati-le in fiecare dimineata, varsati sucul in sticlute mici de o portie si le puteti lua cu voi la birou.

1  - Suc din pere si mar

Simplicitatea premiaza iar acest suc este unul dintre sucurile care tin de sete cel mai bine si unul dintre cele mai gustoase. Punem in centriguga sau in blender 2 mere si doua pere mature si la urma adaugam o lingurita de suc de lamaie. Nu vom adauga zahar deoarece atat perele cat si merele au un continut mare de zahar, sucul fiind foarte dulce.

2  -  Suc din grapefruit, castravete si menta

Acesta este un suc foarte racoritor, meritul grapefruit-ului si al mentei. Curatam grapefruit-ul si punem pulpa acestuia in centrifuga impreuna cu un castravete de gradina pe care il vom curata de coaja, apoi adaugam 5-6 frunze de menta. Printre multitudinile de proprietati al acestui suc, cel mai important este puterea de drenare, proprietate care combate celulita.


3  - Suc din capsuni, pepene si piersici

Se spune ca fructele pe care le contine acest suc, ar fi cele mai iubite fructe de catre femei.
Punem in centrifuga circa 10 capsuni, o piersica si o felie de pepene. Daca vreti ca acest suc sa fie mai racoritor si mai usor, puteti adauga o lingurita de suc de lime.

4  -   Suc din prune, zmeura si coacaze rosii

Acest mix de fructe va da picioarelor voastre un ajutor eficace impotriva rupturii vaselor capilare. Vom pune in centrifuga 4 prune fara samburi, 3 linguri de zmeura si 3 linguri de coacaze rosii. La sfarsit adaugam sucul de la jumatate de lamaie si voilà !

5  -   Suc din pepene galben, kiwi si telina verde

Acest suc este racoritor si are proprietati de purificare a organismului. Vom pune in centrifuga 2 fructe de kiwi, doua picioruse de telina verde si 2 felii de pepene galben. Doriti ca sucul sa fie mai aromatizat ? Adaugat in centrifuga o bucatica de ghimbir proaspat.Personal imi place nespus de mult pepenele galben si inlocuiesc uneori telina si kiwi-ul cu ghimbir proaspat iar la urma presar cu putina scortisoara.
 
Acum, tineti cont ca din fiecare fruct si leguma de sezon putem prepara sucuri, important este ca atat fructele cat si legumele folosite sa fie foarte proaspete



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu