Neajunsurile suferite de
popoarele lumii de-a lungul istoriei, a trezit creativitatea culinara,
profitand la maxim de toate alimentele
avute la indemana si stim deja ca multe retete astazi celebre in toata lumea
s-au nascut tocmai datorita acestor neajunsuri. Prin asemenea situatii au
trecut diferite culturi din jurul lumii, in consecinta regasim retete de supe
traditionale dar complet diferite intre ele in modul de preparare, in functie de
regiunile geografice.
Nu exista nici o indoiala ca necesitatea este cel mai bun consilier al
omului si lumea culinara nu a facut exceptie. In fiecare continent, supa este o poveste de stralucire datorita
aromei si energiei cu care ne incarca.
Supa de fasole rosie este o
traditie a tarilor din America Latina impreuna cu supa din fasole neagra si
aici gasim o multitudine de modalitati de preparare a acesteia, in functie de
tara, de mirodenii si zona geografica. Istoria acestei supe vine de undeva din
negura vremurilor si aproape fiecare tara din aceasta regiune isi declara padre
podesta-ul asupra originalitatii. Eu am invatat sa o prepar de la un bun amic
mexican care era unul dintre cei mai pasionati profani in ale artei
gastronomice din cati am intalnit si dupa nenumarate incercari reteta de astazi
este cea preferata de noi. Astazi va voi impartasi versiunea rapida a acestei
retete, preparata cu fasole rosie din cutie.
Ingrediente pentru 4 persoane:
1 cutie de fasole rosie
1 ceapa
1 avocado
1 catel de usturoi
1 ardei verde pimenta
1 ardei rosu
1 ardei iute rosu
½ lingurita de coriandru verde tocat marunt
2 felii de bacon
5-6 linguri de smantana
1, 5 litri de supa vegetala
Putin ulei
Sare
Ingrediente pentru crutoane:
Cate o felie de paine de
persoana ( paine de o zi )
1 lingura de unt
Ardei iute in pulbere
Paprika dulce
Sare
Preparare:
In primul rand, vom taia in
doua fructul de avocado, eliminam samburele, eliminam coaja si il asezam
impreuna cu samburele intr-un vas cu apa si zeama de lamaie pana in momentul in
care il vom folosi, pentru a evita oxidarea acestuia. Curatam, spalam si tocam
marunt ceapa, usturoiul si jumatate si ardeiul pimenta, ardeiul rosu, ardeiul
iute si bacon-ul si le calim la capac timp de 7-8 minute. Adaugam fasolea
rosie, supa vegetala, jumatate de
avocado, coriandrul proaspat si potrivim de sare. Fierbem circa 35 de minute.
Intre timp taiem in patratele mici jumatatile de ardei si le punem deoparte.
Taiem in cuburi painea, o tragem la tigaie la foc mediu si le condimentam.
Mixam supa pana cand obtinem o
crema omogena, adaugam jumatate din smantana si jumatate o pastram pentru
decorarea farfuriilor si servim cu felii de avocado, ardei multicolor si
crutoanele picante.
Am decorat supa cu cativa
muguri de trifoi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu