A venit primavara,
natura s-a intors la viata iar organismul nostru are nevoie de foarte multe
vitamine.Le putem lua pe acestea atat din legume cat si din fructe. Astazi va
daruiesc o reteta care contine multe legume.
Ingrediente:
300 gr de morcovi
150 gr de telina
200 gr de spanac
200 gr de piept de curcan
2 oua
Cateva boabe de piper negru
1 catel de usturoi
2 lingurite de parmezan ras
2 linguri de ulei si foarte putina nucsoara proaspat rasa si sare
Ulei de floarea soarelui
Spalam
si curatam legumele, apoi le taiem in cubulete sau rotund, cum ne place mai
mult si le inabusim cu ulei timp de cca.10-15 minute.Adaugam apa, sare, boabele
de piper si fierbem pana cand legumele vor fi fierte.
Intre timp inabusim spanacul, il strecuram si scoatem apa din acesta. Adaugam
la spanac pieptul de curcan macinat, putina sare, usturoiul zdrobit si
nucsoara.Le amestecam bine, apoi adaugam albusul facut spuma si cele doua
lingurite de parmezan. Lasam sa se odihneasca cca. 30 minute, dupa care vom
forma perisoare. Punem ulei la incins si aruncam in acesta perisoarele si le
rumenim, dupa care le asezam pe hartie absorbanta ca sa iasa uleiul din ele.
Mixam apoi supa pana cand devine cremoasa si adaugam perisoarele.
Este o reteta usor de pregatit si foarte gustoasa. Daca nu consumati carne
sau doriti ceva mai usor, faceti aceeasi supa crema iar in loc de perisoare
fripte faceti crutoane cu unt la cuptor.
Versiunea fara perisoare
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu