sâmbătă, 26 aprilie 2014

Catifea de legume cu perisoare din piept de curcan si spanac



A venit primavara, natura s-a intors la viata iar organismul nostru are nevoie de foarte multe vitamine.Le putem lua pe acestea atat din legume cat si din fructe. Astazi va daruiesc o reteta care contine multe legume.

Ingrediente:
300 gr de morcovi
150 gr de telina
200 gr de spanac
200 gr de piept de curcan
2 oua
Cateva boabe de piper negru
1 catel de usturoi
2 lingurite de parmezan ras
2 linguri de ulei si foarte putina nucsoara proaspat rasa si sare
Ulei de floarea soarelui

Spalam si curatam legumele, apoi le taiem in cubulete sau rotund, cum ne place mai mult si le inabusim cu ulei timp de cca.10-15 minute.Adaugam apa, sare, boabele de piper si fierbem pana cand legumele vor fi fierte.
Intre timp inabusim spanacul, il strecuram si scoatem apa din acesta. Adaugam la spanac pieptul de curcan macinat, putina sare, usturoiul zdrobit si nucsoara.Le amestecam bine, apoi adaugam albusul facut spuma si cele doua lingurite de parmezan. Lasam sa se odihneasca cca. 30 minute, dupa care vom forma perisoare. Punem ulei la incins si aruncam in acesta perisoarele si le rumenim, dupa care le asezam pe hartie absorbanta ca sa iasa uleiul din ele. Mixam apoi supa pana cand devine cremoasa si adaugam perisoarele.
Este o reteta usor de pregatit si foarte gustoasa. Daca nu consumati carne sau doriti ceva mai usor, faceti aceeasi supa crema iar in loc de perisoare fripte faceti crutoane cu unt la cuptor.




Versiunea fara perisoare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu