Briosele sunt dulciuri care au fost
inventate pentru micul dejun. Mie imi plac in orice context, la orice ora iar
astazi fiind o zi atat de mohorata, m-am gandit sa rasfat familia cu briose sau
muffin, nume cu care sunt faimoase aceste dulciuri. Sunt ispititoare, bogate in
nutritie, delicioase si mai ales sanatoase daca le preparam din ingrediente de
la tara sau din ingrediente de calitate. Combinatia de coacaze, portocale si
nuci, fac ca aceste briose sa aiba un gust extraordinar.
Ingrediente:
300 gr faina
80 gr de zahar brun
1 portocala
150 gr de coacaze negre
50 gr de nuci de Pecan
300 ml lapte
1 lingurita lichior de
portocale ( Cointreau )
1 ou
4 linguri de unt incalzit
1 lingurita de praf de copt
½ pahar de vin de coacaze negre
Intr-un castron vom amesteca
faina, zaharul, praful de copt, coaja rasa de la 1 portocala si nucile
sfaramate in bucatele mici. In al doilea castron vom amesteca laptele, oul,
untul incalzit si lichiorul de portocale apoi vom amesteca foarte bine
compozitia din cele doua castroane si la urma vom adauga coacazele negre. Pe
acestea din urma, eu le tin cca. 1 ora presarate cu zahar si stropite cu vin de
coacaze negre.
Vom folosi forme de briose din
hartie speciala care nu mai trebuiesc unse sau presarate cu faina pentru a ne
usura munca. Le umplem pe acestea cu compozitia pregatita si le punem la cuptor
preincalzit la cca.170 de grade timp de 20 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu