duminică, 27 aprilie 2014

Briose cu portocale, nuci de Pecan si coacaze negre



Briosele sunt dulciuri care au fost inventate pentru micul dejun. Mie imi plac in orice context, la orice ora iar astazi fiind o zi atat de mohorata, m-am gandit sa rasfat familia cu briose sau muffin, nume cu care sunt faimoase aceste dulciuri. Sunt ispititoare, bogate in nutritie, delicioase si mai ales sanatoase daca le preparam din ingrediente de la tara sau din ingrediente de calitate. Combinatia de coacaze, portocale si nuci, fac ca aceste briose sa aiba un gust extraordinar.

Ingrediente:

300 gr faina
80 gr de zahar brun
1 portocala
150 gr de coacaze negre
50 gr de nuci de Pecan
300 ml lapte
1 lingurita lichior de portocale ( Cointreau )
1 ou
4 linguri de unt incalzit
1 lingurita de praf de copt
½ pahar de vin de coacaze negre

Intr-un castron vom amesteca faina, zaharul, praful de copt, coaja rasa de la 1 portocala si nucile sfaramate in bucatele mici. In al doilea castron vom amesteca laptele, oul, untul incalzit si lichiorul de portocale apoi vom amesteca foarte bine compozitia din cele doua castroane si la urma vom adauga coacazele negre. Pe acestea din urma, eu le tin cca. 1 ora presarate cu zahar si stropite cu vin de coacaze negre.
Vom folosi forme de briose din hartie speciala care nu mai trebuiesc unse sau presarate cu faina pentru a ne usura munca. Le umplem pe acestea cu compozitia pregatita si le punem la cuptor preincalzit la cca.170 de grade timp de 20 de minute.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu