Foarte
putina lume stie ca din fructele de soc, se pot pregati fel si fel de bunatati
pentru iarna: dulceturi, siropuri, muraturi si vin dar in acelasi timp,
fructele de soc au proprietati extraordinare pentru organism. Extractele
acestor fructe ajuta la vindecarea multor boli degenerative si prelungesc
tineretea biologica.
Putem
prepara suc proaspat prin zdrobirea fructelor iar sucul obtinut il filtram si
il putem pastra timp de 2-3 zile la frigider, consumand cateva lingurite de 3-4
ori/zi. Este un leac extraordinar pentru tratarea colitelor, a constipatiei si
pentru intarirea sistemului imunitar. Pot fi folosite in curele de slabire;
specialistii spun ca fructele de soc sunt o concurenta serioasa a celor mai sofisticate
vaccinuri antigripale si este folosit drept adjuvant in tratamentul infectiei
cu Hiv.
Asadar
inca o super planta care are efecte mai mult decat benefice pentru noi. Dina
ceste fructe mai putem prepara fructe uscate, praf care se preprara din
fructele uscate si tinctura.
Astazi
va impartasesc o alta reteta draga mie, o dulceata domneasca de odinioara pe
care o vor iubi cei mici si cei mari.
Ingrediente:
1,6 kg de fructe de soc mature
1 kg de pere Williams
600 gr zahar
1 kg de pere Williams
600 gr zahar
150 gr zahar brun
½ lingurita de stea de anason
macinata
1 lingurita de scortisoara pudra
1 lingurita de scortisoara pudra
125 ml brandy
1 lingurita de zeama proaspata de lamaie
1 lingurita de zeama proaspata de lamaie
Dupa
ce am curatat bine fructele de soc, le asezam intr-o oala cu apa. Putem curata
usor fructele de pe crengute, cu ajutorul unei furculite. Boabele de soc care
sunt mature, vor ramane pe fundul cratitei iar cele care inca nu sunt coapte,
se vor ridica deasupra apei.Pe acestea din urma mai bine le aruncam deoarece ne
pot strica dulceata.Punem zaharul peste soc si lasam cateva ore pana cand incepe
sa isi lase zeama. Spalam perele, le lasam coaja care este foarte aromata,
eliminam doar semintele si cotorul si le taiem in bucati foarte mici. Adaugam
restul ingredientelor si fierbem dulceata la foc mic pana cand se incheaga bine.
Intre timp spalam borcane micute, le uscam si le incalzim la cuptor,
varsam dulceata, inchidem ermetic cu capace si tinem borcanul cu capul in jos
timp de cateva minute dupa care asezam borcanele intre paturi si le lasam sa se
raceasca natural. Cand vor fi racite, le stergem, le etichetam si le asezam in
camara.
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergere