joi, 31 iulie 2014

Dulceata din fructe de soc si pere



Foarte putina lume stie ca din fructele de soc, se pot pregati fel si fel de bunatati pentru iarna: dulceturi, siropuri, muraturi si vin dar in acelasi timp, fructele de soc au proprietati extraordinare pentru organism. Extractele acestor fructe ajuta la vindecarea multor boli degenerative si prelungesc tineretea biologica. 

Putem prepara suc proaspat prin zdrobirea fructelor iar sucul obtinut il filtram si il putem pastra timp de 2-3 zile la frigider, consumand cateva lingurite de 3-4 ori/zi. Este un leac extraordinar pentru tratarea colitelor, a constipatiei si pentru intarirea sistemului imunitar. Pot fi folosite in curele de slabire; specialistii spun ca fructele de soc sunt o concurenta serioasa a celor mai sofisticate vaccinuri antigripale si este folosit drept adjuvant in tratamentul infectiei cu Hiv.
Asadar inca o super planta care are efecte mai mult decat benefice pentru noi. Dina ceste fructe mai putem prepara fructe uscate, praf care se preprara din fructele uscate si tinctura.

Astazi va impartasesc o alta reteta draga mie, o dulceata domneasca de odinioara pe care o vor iubi cei mici si cei mari.

Ingrediente:

1,6 kg de fructe de soc mature
1 kg de pere Williams
600 gr zahar
150 gr zahar brun
½ lingurita de stea de anason macinata
1 lingurita de scortisoara pudra
125 ml brandy
1 lingurita de zeama proaspata de lamaie

Dupa ce am curatat bine fructele de soc, le asezam intr-o oala cu apa. Putem curata usor fructele de pe crengute, cu ajutorul unei furculite. Boabele de soc care sunt mature, vor ramane pe fundul cratitei iar cele care inca nu sunt coapte, se vor ridica deasupra apei.Pe acestea din urma mai bine le aruncam deoarece ne pot strica dulceata.Punem zaharul peste soc si lasam cateva ore pana cand incepe sa isi lase zeama. Spalam perele, le lasam coaja care este foarte aromata, eliminam doar semintele si cotorul si le taiem in bucati foarte mici. Adaugam restul ingredientelor si fierbem dulceata la foc mic pana cand se incheaga bine.
Intre timp spalam borcane micute, le uscam si le incalzim la cuptor, varsam dulceata, inchidem ermetic cu capace si tinem borcanul cu capul in jos timp de cateva minute dupa care asezam borcanele intre paturi si le lasam sa se raceasca natural. Cand vor fi racite, le stergem, le etichetam si le asezam in camara.

Un comentariu: