Ingrediente:
3 vinete
160 gr de orez cu bobul rotund
100 gr cascaval dulce
Pulpa de rosii
2 catei de usturoi tocati
marunt
Cateva masline negre fara
samburi
200 ml supa
Unt sau ulei de masline
25 gr patrunjel verde tocat
marunt
Oregan
Sare
Preparare:
Tragem la tigaie orezul cu unt
sau ulei de masline si il stingem cu supa fierbinte. Intre timp spalam si
curatam vinetele, le feliem pe lung si le asezam intr-o strecuratoare si le
presaram cu sare. In acest fel va iesi apa din vinete. Cand orezul s-a fiert,
il lasam sa se raceasca. Tocam patrunjelul, usturoiul si maslinele negre si le
adaugam la orez, potrivim de sare si origan. La urma adaugam pulpa de rosii
tocata in cubulete mici. Luam feliile de vinete, le uscam in hartie de
bucatarie sau intr-un stergar curat, le umplem cu orez si facem rulouri. Asezam
rulourile intr-o tava unsa cu unt si aseazam pe fiecare rulou o felie de
cascaval. Le dam la cuptor preincalzit la 180 de grade timp de 10 minute si
apoi servim.
Aceeasi reteta o putem prepara
pe timp de vara cand gasim rosii foarte gustoase, inlocuind vinetele cu rosii.
Ambele retete pot fi servite
atat calde cat si reci. Pot fi servite atat ca aperitiv cat si ca fel principal.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu