Nu am aflat niciodata de ce aceasta prajitura se numeste asa.
O pregatea bunica mea, strabunica mea si este o prajitura ungureasca. Ingrediente
delicioase si echilibrate ca arome pentru un rezultat final excelent.
Ingrediente
pentru aluat:
6
oua
12
linguri de zahar
180
gr nuca
6
linguri de apa fierbinte
6
linguri de faina
1
plic praf de copt
Ingrediente
pentru crema:
180
gr de zahar pudra
200
gr unt
1
cescuta de expresso
1
galbenus de ou
Ciocolata
amara
Rom
Stafide
aurii
Vanilie
Preparare:
Intr-un
castron, batem galbenusurile cu zaharul pana cand obtinem o crema pufoasa.
Adaugam apa, nuca macinata, apoi faina si praful de copt. Peste praful de copt,
stoarcem cateva picaturi de lamaie. La urma adaugam albusurile de ou batute
spuma. Vom folosi o tava dreptunghiulara pe care o ungem cu unt si o presaram
cu faina, varsam compozitia in tava si o coacem in cuptor preincalzit.
Amestecam
untul la temperatura camerei cu zaharul pudra si amestecam pana cand vom obtine
o crema pufoasa. Adaugam cafeaua si galbenusul de ou si le amestecam bine. Cand
s-a racit blatul, il ungem deasupra cu aceasta crema iar deasupra vom rade
ciocolata amara. Stafidele le vom inmuia in prealabil in rom, le scurgem si
apoi le presaram deasupra cremei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu