Această cremă este similară
cremei italiene sau cremei ‘’pasticcera’’, cu diferența că este preparată din făină
de migdale. Este o cremă bogată, parfumată și catifelată. Folosită în mod
principal pentru realizarea torturilor, tartelor și al dulciurilor umplute.
Originea acestei creme, nu este cunoscută însă se crede că și această cremă la
fel ca multe alte produse de origine italiană, ar fi fost dusă la Paris de către
Caterina de Medici în urma căsătoriei sale cu viitorul rege al Franței de pe
atunci. Se pare că rețeta ar fi primit-o în dar tocmai cu ocazia căsătoriei
sale de la contele Cesare Frangipani, de aici și numele cremei. În Franța este
utilizată la prepararea multor dulciuri, printre care o celebra prăjitură care
vine preparată atât de Crăciun cât și cu ocazia Epifaniei : ‘’La gallette des
Rois’’, un tort d foietaj, umplut cu cremă frangipane.
Ingrediente:
150 gr de făină de migdale
120 gr de
unt
2 ouă
120 gr de zahăr
Vom folosi untul la temperatura camerei;
amestecăm untul cu zahărul și facem din acestea o cremă pufoasă apoi adăugăm ouăle,
una câte una amestecând continu și la urmă adăugăm făina de migdale folosind o
lingură de lemn pentru a amalgama bine ingredientele. Punem crema la foc și o fierbem până când crema va avea o consistență
similară cremei italiene. Când începe să fiarbă, oprim focul.
Această cremă
fiind foarte bogată ca și gust, putem să o folosim la o tartă simplă, însă
putem să o folosim la torturi care prevăd folosirea multor fructe amestecate cu
frișcă sau cu cremă frangipane, ca de exemplu : zmeură, afine, pere, mere, etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu