Butterfish sau Stromateidae
este un peste marin, cu carnea alba cunoscut si sub numele de oilfish. Din
familia acestui peste fac parte alte 17 specii si traiesc in apele de coasta a
Americilor, Africa de vest si in Noua Zeelanda. Contine Omega 3 si Omega 6 si
are cu 50% mai mult Omega decat somonul.
In Romania il gasiti afumat la rece,
singurul importator fiind Ocean Fish care il prelucreaza in fabrica din Bucuresti,
unde acest peste vine si afumat.
Acest peste este pur si simplu
o desfatare a papilelor noastre gustative, o aroma fina, deosebita care se
topeste in efectiv in gura.
Fiind foarte cald, m-am gandit
la o salata rece care contine tot ceea ce avem nevoie in acest sezon si care
este o cina extraordinara.
Ingrediente pentru 2 persoane:
1 confectie Butterfish de la
Ocean Fish de 150 gr
100 gr salata Valerianella
200 gr rosii Cherry ( din soiul
mic )
1 para Harley
Ulei extravirgin de masline
Sare
Para Harley |
Ingrediente pentru sosul de
zmeura:
10 ml ulei extravirgin de
masline
15 boabe de zmeura
5 ml otet de visine
Mai intai vom prepara sosul de
zmeura, dupa cum urmeaza: asezam cele trei ingrediente intr-un mixer de
bucatarie si mixam pana cand obtinem un sos omogen.
Spalam para si rosiile Cherry
si apoi vom taia para in cubulete, rosiile fiind foarte mici, le lasam intregi.
Cu foarte mare grija spalam salata Valerianella pentru ca este delicata.
Scoatem din confectie feliile
de Butterfish afumat, le facem rulouri si le asezam pe farfuria sau platoul de servire
si intr-o parte a farfuriei, aranjam frumos salata. Atentie: saram salata doar
in momentul in care o servim, altfel riscam sa se arda de la sare, fiind foarte
delicata. Stropim cu ulei extravirgin de masline si cu sosul de zmeura.
Voilà, o cina eleganta, foarte
delicioasa si gata in doar 15 minute.
Servim salata cu un pahar de
Riesling Cuveé d’Excellence de la Vinarte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu