Astazi doresc sa va impartasesc o reteta pe care am preparat-o sambata.
Uneori ne vine greu sa gatim pe timp de vara datorita caldurii. M-am gandit ca
aceasta supa crema ar putea fi consumata atat calda cat si rece: zis si facut.
Dar pana la reteta, hai sa vedem ce beneficii si ce proprietati are morcovul.
Se pare ca morcovul vine din continentul asiatic, mai exact din Afganistan
iar in Europa este cultivata inca de pe vremea grecilor antici care foloseau
morcovul in scopuri de vindecare. Avem insa marturii care conferma utilizarea
morcovului si in perioada I.C.
Exista multe varietati de morcovi care se diferentiaza in primul rand prin
culoare: rosu, galben, alb, portocaliu si negru. Morcovul este un aliment cu
putine calorii, nu contine grasimi si este bogat in fibre, alfa caroten si
betacaroten. Dar acestea nu sunt singurele substante continute de morcov care
fac atat de bine organismului nostru; morcovul este bogat in fier, calciu,
potasiu, fosfor, sodiu, magneziu, cupru, vitaminele B2, B6, C,D, E si dextroza.
Toate aceste componente fac ca morcovul sa fie un aliment de neinlocuit pentru
o corecta alimentatie.
Morcovul are un rol fundamental in echilibrul si protectia stomacului
pentru ca intareste si impermeabilizeaza peretii acestuia, aparandu-l de
microorganismele nocive. Consumul de morcovi, ajuta corpul nostru sa tonifice
ficatul, sa regenereze celulele si este un excelent detoxifiant.
Imi place sa numesc morcovii ‚’cutia minune’’ si asta nu numai pentru ceea
ce am scris mai sus, ci si pentru ca sunt excelenti si pentru ten, in caz de
acnee, pentru un bronz mai frumos pe timp de vara si daca nu stiati, din morcov
se poate prepara foarte usor si o masca cosmetica excelenta.
Asadar, morcov cat mai mult, consumat crud, suc
de fructe fresh sau gatit asa cum ne place noua mai mult. Dar hai sa vedem
reteta mea de astazi.
Ingrediente pentru 2 persoane:
3 morcovi proaspeti
4 cepe argintate de dimensiuni medii
1 cartof
30-40 gr ghimbir proaspat
½ jumatate cutie smantana de gatit
1 galbenus de ou
Sare
Piper negru proaspat macinat
Seminte crude de dovleac
Fulgi de Parmezan sau Grana Padano
Mai intai spalam si curatam morcovii, cartoful,
ceapa si ghimbirul, apoi le punem la fiert in oala cu presiune timp de circa 20-25
de minute. Dupa ce au fiert legumele, le mixam cu ajutorul unui blender pana
cand obtinem o supa cremoasa. Amestecam smantana de gatit cu galbenusul de ou
si le adaugam supei.
Servim cu fulgi de parmezan, seminte crude de dovleac si
piper negru, proaspat macinat.
Aceasta supa crema este excelenta atat rece cat
si fierbinte pe timp de iarna. Contine multe vitamine si este usor de digerat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu