Inafara faptului ca sunt
delicioase, perele sunt fructe bogate in fibre,saruri minerale si vitamine care
contribuie la bunastarea organismului. Perfecte in slatele de fructe,prajituri
si consumate in starea lor naturala.
Dulceturile si gemurile sunt alimente
nutritive si genuine daca sunt preparate fara conservanti, ideale pentru micul
dejun, gustare sau la prepararea dulciurilor. Din multitudinea de pere, anul
acesta am ales ca si in anii trecuti, perele Williams care sunt delicioase si
sunt indicate pentru prepararea dulceturilor, fiind zemoase si avand multa
pulpa.
Ingrediente:
3 kg de pere Williams
800 gr de zahar
Zeama de la 1 lamaie si
jumatate
Coaja de la 2 lamai
1 lingurita de pulbere de
scortisoara
1/ lingurita de pulbere de
ghimbir
40 ml de distilat de casa din
pere Williams
Preparare:
Mai intai vom spala perele, le
curatam de coaja si le taiem in 4.Eliminam samburii si partea centrala si le
asezam intr-o oala antiaderenta. Stoarcem deasupra zeama de lamaie si le taiem
in cubulete mici.Faceti aceasta operatiune deasupra castronului ca sa nu
pierdeti zeama perelor. Adaugam zaharul si restul de condimente si punem oala
la foc mic. Fierbem circa 45-50 de minute dupa care dam dulceata prin mixer
pentru a obtine o crema omogena, o repunem la foc si ma fierbem circa 10
minute.
O dam la o parte de pe foc si o
lasam sa se odihneasca timp de cateva minute, dupa care punem dulceata in
borcane sterilizate in precedenta, le rasturnam timp de 3-4 minute cu capacul
in jos pentru a crea vacuum-ul si apoi asezam borcanele intre paturi pana cand
se racesc treptat, in mod natural. ( 2 zile ) Etichetam borcanele si le asezam
in camara sau pivnita, la intuneric.
Para din fotografie nu este o
para Williams datorita faptului ca am uitat sa opresc una pentru fotografie.
Aceasta dulceata este excelenta
cu branzeturi fine, filé de porc, la prepararea tartelor si bine inteles pentru
un mic dejun plin de energie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu