Orezul este o nebunie! Putem sa il preparam intr-o multitudine de feluri,
care mai de care mai delicios si pentru toate gusturile. Cu toate ca vedeti
lista de ingrediente lunga, nu va speriati pentru ca aceasta reteta este usor
de preparat si este gata in cel mult 30 de minute.
Ingrediente pentru risotto:
4 cescute de orez Carnaroli
½ ardei capia
½ gogosar de marime medie
1 ceapa argintie
1 lingurita de busuioc proaspat tocat marunt
500 ml de supa vegetala
2 linguri de Parmezan sau Grana Padano ras
Ulei extravirgin de masline
Sare
Ingrediente pentru crema cruda de ardei:
½ ardei capia
¼ gogosar
2 linguri de smantana de gatit
Ingrediente pentru creveti:
6 creveti Vannamei de la Ocean Fish
2 lingurite de pesto clasic de busuioc ( reteta o gasiti aici pe blog )
Ulei de masline
Pentru decorare:
Muguri de trifoi rosu
Preparare:
Mai intai de toate, spalam, curatam si pregatim toate ingredientele si
primul lucru pe care il preparam este crema cruda de ardei. Adaugam cele 3
ingrediente intr-un chopper si le mixam, pana cand obtinem o crema omogena, pe
care o punem deoparte.
Tocam marunt ceapa, ardeiul si gogosarul si le calim in putin ulei
extravirgin de masline.Dupa 4-5 minute, adaugam orezul si il calim la foc
mediu, alaturi de ceapa si ardeiul calit pana cand prinde putina culoare, dupa
care stingem cu supa. Atentie: supa nu o punem toate peste orez, ci putin cate
putin pentru a obtine un orez delicios si fiert ‘’al dente’’pentru ca orezul nu
trebuie sa fie moale!Cand orezul este aproape gata, adaugam crema cruda de
ardei, potrivim de sare si amestecam Parmezanul in orez impreuna cu busuiocul
tocat marunt. Vom folosi doua forme mini pentru chec pe care le udam cu apa
rece si varsam in acestea orezul.
Incalzim uleiul cu pesto-ul de busuioc si tragem la tigaie crevetii pe care
i-am sarat inainte, timp de 2 minute pe ambele parti, la foc mediu.
Rasturnam pe farfuriile de servit cele doua ‘’tortulete’’ de orez, asezam
deasupra crevetii, decoram farfuria cu muguri de trifoi si voilà! Avem un
preparat delicios si sanatos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu