Calamarul, caracatita si sepia contin proteine de mare
valoare biologica, in cantitati mari. Practic prin consumul a 250 gr din
oricare molusca mentionata mai sus, se satisface nevoie zilnica a organismului
unui adult. Totodata, aceste moluste sunt bogate in saruri minerale, fosfor si
calciu, care sunt indispensabile organismului. Dar ceea ce trebuie sa stim,
este faptul ca toate alimentele care provin din mare,in special molustele sunt
bogate in iod.
Astazi va propun o reteta simpla de preparat dar
foarte delicioasa si echilibrata. Modalitatea cea mai simpla de a obtine inele
de calamar foarte gustoase si fragede este de a le prepara cu zeama de citrice.
Haideti sa vedem cum!
Ingrediente
pentru 2 persoane:
8 inele de calamar de la Ocean Fish
Suc
grapefruit roz
Suc
de lamaie
Sare
Coaja
de grapefruit
1 lingurita de patrunjel verde tocat marunt
Pinzimonio pentru prajit
1 lingurita de patrunjel verde tocat marunt
Pinzimonio pentru prajit
Ingrediente pentru pinzimonio:
Pinzimonio este un soi italian foarte raspandit
peste tot in lume, prepararea acestuia fiind foarte simpla. Am folosit denumirea
sa din limba italiana, negasind o traducere in limba romana.
1 catel de usturoi
1 lingurita de patrunjel proaspat tocat marunt
Zeama de la ½ de lamaie
4 linguri de ulei extravirgin de masline
Ingrediente pentru salata:
100 gr spanac baby
½ grapefruit roz
6 rosii Cherry lunguiete
Pinzimonio
Sare
Muguri de trifoi
Preparare:
Mai intai vom curata calamarii, ii punem deoparte;
radem coaja de grapefruit si preparam sucul mixt de citrice, pe care il vom da
prin strecuratoare pentru a elimina impuritatile. Spalam si curatam spanacul
baby, taiem jumatatea de grapefruit in cuburi iar rosiile Cherry le vom taia in
doua pe lung.
taia in doua pe lung.
Incalzim 1 lingura de pinzimonio intr-o tigaie
antiaderenta si frigem inelele de calamar pe ambele parti, timp de 1 minut pe
fiecare parte. Cand au prins culoare aurie, adaugam sucul de citrice cu patrunjelul
tocat marunt si le fierbem la foc mediu, pana cand se consuma sucul,
aproximativ 5 minute. Potrivim de sare si piper si le asezam pe farfuria de
servire. Adaugam pe partea opusa a farfuriei salata pe care o condimentam doar
cu putina sare putin pinzimonio, iar deasupra salatei, adaugam un ciuf de
muguri de trifoi.
Am servit preparatul meu cu reductie din vin rosé. Reteta acesteia o gasiti aici:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu