Astazi am creat pentru
voi un preparat cu gandul la mare si la vacantele deja atat de indepartate.
Este un preparat a caror ingrediente le puteti gasi usor si nu este un preparat
foarte greu de realizat insa are mai multi pasi de urmat, timpul de preparare
fiind in jur de 40-50 de minute.
Ingrediente ton:
4 medalioane de ton a cate 100 gr fiecare de la Ocean Fish
1 catel usturoi roz
4 medalioane de ton a cate 100 gr fiecare de la Ocean Fish
1 catel usturoi roz
1 crenguta rozmarin proaspat
1 bucatica de ghimbir proaspat ( cca. 10 gr )
1 lingurita de unt
1 bucatica de ghimbir proaspat ( cca. 10 gr )
1 lingurita de unt
2 linguri ulei extravirgin de masline
Sare roz de Himalaya
Sare roz de Himalaya
Piper verde proaspat macinat
10 ml vin rosé clasic Terase Danubiene de la
Vinarte
Ingrediente pentru dulceata de ceapa rosie cu
mirodenii:
2 cepe rosii
4 prune
10 ml Cognac
50 ml vin rosé clasic Terase Danubiene de la
Vinarte
1 foaie de dafin
6 linguri de zahar brun
20 de stafide aurii
½ lingurita pulbere de
scortisoara
¼ lingurita pulbere de
Cardamon
½ lingurita de piper
rosu proaspat macinat
Un varf de cutit de
pulbere de cuisoare
Coaja de la o jumatate
de lime
Coaja de la o jumatate
de lamaie
Un varf de cutit de sare
Ingrediente pentru olane:
2 cartofi
1 dovlecel
1 lingura crema fina de branza
1 lingura Parmezan ras
1 lingurita menta proaspata tocata marunt
1 lingurita faina alba
1 lingurita pesmet
1 ou
Sare dupa gust
Pesmet a le presara de jur imprejur
Ulei pentru prajit
Ingrediente pentru reductie din vin rosé:
2 lingurite zahar
1 lingurita de ghimbir proaspat ras
20 ml vin rosé clasic Terase Danubiene
de la Vinarte
La final se strecoara
Primul lucru pe care il vom prepara este dulceata
cu care vom asocia medalioanele de ton. Curatam ceapa, o spalam, o uscam cu
ajutorul hartiei de bucatarie si apoi o feliem Julienne si o punem intr-o
craticioara antiaderenta, impreuna cu zaharul. Lasam timp de 10 minute dupa
care punem la foc.Cand incepe sa se caramelizeze, stingem cu Cognac si Vin si
adaugam restul ingredientelor. Fierbem la foc mic pana cand obtinem consistenta
pe care o dorim.
Prepararea reductie de vin rosé este simpla:
incalzim zaharul intr-o craticioara antiaderenta si cand incepe sa se
caramelizeze, stingem cu vinul, adaugam ghimbirul ras si fierbem la foc mic
pana cand obtinem o reductie asemanatoare unui sirop. O strecuram cand este
calda.
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in
cubulete; la fel procedam si cu dovlecelul insa il vom pune la fiert alaturi de
cartofi mai tarziu pentru ca dovlecelul fierbe mai repede. Cand vor fi fierte,
le zbrobim si le amestecam cu restul de ingrediente. Vom obtine o masa nu
foarte tare, asadar le taiem cu grija in cercuri si le dam cu grija prin
pesmet, apoi le frigem in ulei pe ambele parti la foc mediu.
Dintr-un filet de ton inalt de 4 cm, taiem cu ajutorul unui cutter pad rotund 4 medalioane. Intr-o tigaie antiaderenta, incalzim untul si uleiul si adaugam catelul de usturoi, rozmarinul si ghimbirul si le frigem pana cand prind culoare. Le inlaturam si frigem medalioanele de ton pe fiecare parte timp de 1,5-2 minute ( si pe laterale ), apoi stingem cu vinul rosé.Abia acum le potrivim de sare si piper.Mai fierbem 2 minute si le inlaturam din tigaie.
Dintr-un filet de ton inalt de 4 cm, taiem cu ajutorul unui cutter pad rotund 4 medalioane. Intr-o tigaie antiaderenta, incalzim untul si uleiul si adaugam catelul de usturoi, rozmarinul si ghimbirul si le frigem pana cand prind culoare. Le inlaturam si frigem medalioanele de ton pe fiecare parte timp de 1,5-2 minute ( si pe laterale ), apoi stingem cu vinul rosé.Abia acum le potrivim de sare si piper.Mai fierbem 2 minute si le inlaturam din tigaie.
Asezam pe fiecare farfurie o olana de cartof,
deasupra acesteia asezam medalionul din ton, deasupra acestuia punem o
lingurita de dulceata din ceapa rosie si o crenguta mica de rozmarin. Decoram
cu muguri de trifoi, putina menta uscata macinata marunt si picuram farfuria de
jur imprejur cu reductie din vin rosé.
Acest vin rosé de la Vinarte nu este un vin pe care
il puteti gasi in comert. Este un vin creat special pentru evenimente sau
banqueting si il puteti comanda, contactandu-l direct pe Adrian Badea la
numarul de telefon 0726 674 125.
Si nu uitati: pentru o viata sanatoasa, folositi
numai ingrediente de calitate!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu