Astazi va prezint lintele de
Beluga, o descoperire interesanta pentru mine. Sunt linte mici si sferice cu un
diamnetru de circa 4 mm cu un tegument negru stralucitor si cotiledonul
galben.Nu se sfarama pe durata coacerii si isi pastreaza culoarea neagra
caracteristica. Estetic vorbind sunt foarte frumoase si datorita acestui fapt,
pot fi asociate cu orice preparat, fie carne sau peste.
De origine asiatica, numele
lintelor ia origine de la asemanarea cu omonimul caviar. Studii recente au
descoperit ca neobisnuita culoare este data de prezenta in linte a unui pigment
care face parte din familia antocianelor, necunoscut pana acum. Acest pigment
se pare ca are extraordinare efecte nutritionale. Antocianele inafara faptului
ca determina culoarea albastra, mov sau rosie in cazul fructelor rosii, apara
organismul de daunele care apar in procesele oxidative care duc la imbatranire
sau maladii cardiace. Aceste linte au un continut mare de fier, fibre, proteine
si magneziu si datorita continutului lor ar fi foarte bine daca am consuma cat
mai multe linte.
Astazi va propun reteta unui
preparat creat special pentru voi!
Ingrediente:
80 g linte negre Beluga
1 morcov
Jumatate de dovlecel
Turmeric
Piper negru vietnamez
1 lingura de smantana de gatit
1 lingura de crema fina de
branza
Ulei extravirgin de masline
Sale roz de Himalaya
Preparare:
Clatim sub jet de apa rece
lintele, le punem intr-o oala mica, asteptam sa dea in clocot dupa care firbem
lintele timp de 20 de minute circa.Le clatim din nou sub jet de apa rece si le
lasam sa se scurga.
Spalam morcovul si dovlecelul,
morcovul il vom taia in rondele iar dovlecelul l-am feliat, apoi am taiat
feliile in 4. Incalzim putin ulei extravirgin de masline intr-o tigaie
antiaderenta si saltam timp de 5 minute morcovii, dupa care adaugam dovleceii,
potrivim de sare, piper si adaugam ¼ de lingurita de pulbere de
Turmeric.Amestecam usor, lasam sa se consume apa lasata de dovlecei, adaugam
putina apa si fierbem la foc mic, timp de 10 minute.
Ingrediente pentru creveti:
8 creveti mari Vannamei de la
Ocean Fish
Coaja de la ½ grapefruit roz
Sare roz de Hilamaya
Piper multicolor proaspat
macinat
Cognac
Ingrediente pentru reductie:
Zeama de la ½ grapefruit roz
1 lingura si jumatate de miere
de albine
Piper negru vietnamez
Pentru decorat muguri de trifoi
rosu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu