Se apropie sarbatorile cu pasi
repezi si alegerea meniului ne da de furca, cu atat mai mult cu cat aperitivele
sunt se pare, preparatele care se aleg
cel mai greu.
Iata ca revin la voi cu o alta
propunere de aperitiv pe care il puteti servi de Craciun, Anul Nou sau cu orice
alta ocazie doriti voi. In general alegerea aperitivelor se bazeaza pe
tipologia preparatelor care urmeaza dupa acestea si tocmai din acest motiv este
necesar sa distingem cele doua categorii principale, si-anume: aperitivele de
mare si aperivele de ‚’pamant’’ sau mai bine zis: legume, carne, etc.
Facand abstractie de asocieri,
gama retetelor de aperitive este infinita si atunci putem opta pentru aperitive
calde, reci, torturi rustice sau sa alegem un aperitiv ca al meu, care contine
atat peste cat si fructe si care este delicios, ca sa nu mai vorbim de simfonia
de culori din farfurie.
Dar haideti sa vedem despre ce
este vorba!
Ingrediente pentru 4 persoane:
1 macrou afumat Ocean Fish
12 oua de prepelita
8 lingurite caviar de somon
Ocean Fish
12 lingurite caviar de capelin
Ocean Fish
1 avocado
1 fenicul
1 grapefruit roz
Ingrediente pentru maioneza de
citrice:
1 galbenus de ou fiert
1 galbenus de ou crud
Coaja rasa de la 1 lime
Coaja rasa de la ½ grapefruit
Zeama de la 1 lime
2 linguri zeama de grapefruit
Sare
Ulei de floarea soarelui cat
este nevoie in functie de cantitatea de maioneza pe care doriti sa o preparati
Ingrediente pentru reductia din
vin alb:
1 lingurita miere de albine
1 lingurita zahar
4-5 felii ghimbir proaspat
100 ml vin alb sec
Putin piper al macinat
Foarte putina sare
Ingrediente pentru decorare:
Frunze de fenicul
Ulei extravirgin de masline
Piper multicolor proaspat macinat
Preparare:
Prepararea acestui aperitiv
este destul de usoara, trebuind sa pregatim doar maioneza de citrice si
reductia aromata din vin alb.
Fierbem oul, il racim si il
decojim. Apoi eliminam galbenusul, il zdrobim si il amestecam cu galbenusul de ou
crud. Adaugam coaja de citrice si putin cate putin, uleiul pana cand maioneza
incepe sa se lege. Ulterior adaugam zeama de citrice si continuam sa adaugam
ulei, potrivim de sare si continuam pana cand obtinem cantitatea de maioneza pe
care ne-o dorim.
Intr-o craticioara antiaderenta
incalzim mierea, zaharul si le caramelizam alaturi de feliile de ghimbir
proaspat. Stingem cu vin alb sec, adaugam foarte putin piper alb proaspat
macinat si foarte, foarte putina sare. Fierbem la foc mediu pana cand obtinem o
reductie siropoasa.
Intre timp fierbem ouale de
prepelita, le racim, le decojim si cu ajutorul unui cutit foarte bun, eliminam
calota si foarte putin din partea inferioara a oualor, pentru a le permita sa
stea in ‚’picioare’’ pe farfurii. Cu un alt cutit foarte subtire si cu multa
grija, eliminam galbenusul si cu o lingurita mica, cream in interiorul oului
spatiu pentru a le putea umple. Facem aceasta operatie cu toata ouale.
Ei de
acum incolo, totul este usor: umplem ouale cu deliciosele icre de somon si cu
icrele de capelin de la Ocean Fish. Daca va intrebati de ce neaparat de la
Ocean Fish, am sa va raspund simplu: pentru ca sunt de o calitate de exceptie
toate produsele comercializate sub umbrela acestui brand.
Ocean Fish este o
fabrica de prelucrarea pestelui unde primul lucru pe care se pune pret este
calitatea produselor si apoi resursa umana, iar asa cum stim cu totii, aceste
doua lucruri asociate cu un bun management, duc la succesul unei afaceri.
Si cu
toate ca in reteta mea de astazi nu este filé de butterfisch, va recomand sa
achizitionati acest produs pentru mesele voastre de sarbatoare.
Delicat, delicios, taman bun de
asociat cu un pahar de Prosecco!
Macroul afumat in feliem la
circa 1 cm, grapefruit-ul il taiem in cuburi iar avocado-ul in felii asa cum
vedeti in fotografii. Atentie la curatarea acestui fruct: il decojim foarte
repede, il taiem in doua, eliminam samburele cu grija si le asezam cele doua
biìucati si samburele intr-un bol cu apa rece si zeama de lamaie, ca sa nu se
oxideze. Feliem fructul numai inainte inainte se servire.
Feniculul il feliem subtire si
construim un mic cuib din felii. Servim cu maioneza din citrice, decorat cu
frunze de fenicul si ciboulette.
Stropim mai apoi cu reductie aromata din vin
alb, cateva picaturi de ulei extravirgin de masline si macinam pe marginea
farfuriei piper multicolor.
Asociem acest aperitiv cu un
Chardonnay tanar.
Voilà un aperitiv de
sarbatoare, bun pentru orice ocazie de rasfat gastronomic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu