Credeti ca este prea devreme sa vorbim despre Craciun si preparatele traditionale ale acestei splendide perioade a anului? Ei bine, nu si asta pentru ca noi femeile stim sa fim si foarte hotarate dar si ‚’canuta om sucit’’, atunci cand vine vorba despre meniul de Craciun. De cand ma stiu, perioada de Craciun ma face sa redevin in fiecare an copil si imi aduce in suflet acea bucurie imensa a sarbatorilor a preparativelor. Pregatesc dintotdeauna dulciurile de familie si de multi ani, dulciuri traditionale italienesti care sunt o nebunie.
Daca ar trebui sa fac o
clasificare, cu siguranta as pune pe primele locuri biscutii habsburgici insa
va asigur ca este foarte greu sa il alegi pe cel preferat. Si ramanand in
povestea traditiilor de familie, astazi va impartasesc reteta biscuitilor
Linzer pe care ii prepara bunica mea. Se numesc biscuiti Linzer pentru ca sunt
de origine din orasul Linz dar inainte de biscuiti s-a nascut tortul cu acelasi
nume si se pare sa fie unul dintre torturile cele mai antice din lume, primele
inscrisuri despre aceasta datand din anul 1653 intr-o carte de bucate
austriaca.
Ingrediente:
500 grame faina
300 grame unt de calitate la
temperatura camerei
200 grame nuca macinata
150 grme zahar pudra
2 plicuri zahar vanilat
3 linguri lapte
4 galbenusuri ou
Coaja rasa de la 1 lamaie
1 ou batut pentru a unge
biscutii deasupra
50 grame nuca macinata
amestecata cu 1 lingurita de zahar
Preparare:
Amestecam toate ingredientele
si framantam pana cand obtinem o compozitie omogena. Impachetam cu folie
alimentara aluatul si il punem la fridìgider, timp de 1 ora.
Incalzim cuptorul la 180 de
grade. Taiem aluatul in felii de circa 4 cm si intindem din fiecare, cate o
foaie de circa 4 mm inaltime, apoi taiem cu forma, in felul urmator: 1 forma
normala si o forma cu gaura in mijloc, pentru a le putea lipi ulterior. Cand
avem o tava, batem un ou si ungem deasupra formele de biscuite iar deasupra
celui cu gaura, presaram amestecul de nuca cu zahar. Dam cuptorul la
temperatura medie si introducem tava cu formele circa 6-8 minute, pana cand
biscuitii vor prinde o culoare aurie. Continuam acest procedeu, pana cand
terminam aluatul. Cand biscuitii se vor raci, ungem cu gem de zmeura si lipim
deasupra un biscuite cu gaura iar cand am terminat, presaram o parte dintre ei
cu zahar pudra sau ii putem presara pe toti.
Aceasta reteta a fost
publicata pentru prima oara pe platforma Hobby Chef by Bilancia, a carei Brand
Ambassador sunt. Urmariti-ma si pe www.hobbychef.ro!
Pana data viitoare, va
doresc zile aromate!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu