Se apropie sfarsitul de
saptamana si poate ca deja ne gandim ce meniu vom servi sambata seara sau la
pranzul de familie duminica. Pentru acele dintre voi care doresc sa iasa din
tipare, propun aceasta rulada asociata cu miresme dulci si sarate, o rulada
care pe langa gustul delicios si echilibrat, are si un aspect invitant, colorat
cu care va veti uimi invitatii sau pe cei dragi.
Ingrediente pentru 4 persoane:
600 gr pulpa porc
4 oua
1 morcov fiert
20 gr ardei rosu
15 gr ardei galben
20 gr mazare congelata
16 cartofi noi
60 ml marinada din ulei
extravirgin, miere si mustar
Sare afumata
Piper negru proaspat macinat
Ingrediente sos fenicul:
1 fenicul
2 linguri ulei extravirgin de
masline
1 lingura miere
Coaja rasa de la ½ portocala
Zeama de la 1 portocala
10 ml Cognac
Sare
2 linguri smantana de gatit de
32%
Ingrediente pere siropate:
4 pere baby Williams
50 ml suc de mere
2 linguri miere
2 linguri zahar
25 gr ghimbir proaspat
½ lime
2 cm bastonas de vanilie
2 cuisoare
1 stea anason
10 boabe piper multicolor
Preparare:
Spalam, curatam si pregatim la
indemana toate ingredientele si punem la fiert un morcov intreg. Preparam
omleta cu legume si o taiem in doua, apoi o asezam pe hartie de bucatarie ca sa
eliminam uleiul.
Desfacem pulpa de porc si cu
ajutorul unui batator de carne o fragezim timp de cateva minute, apoi o
condimanetam cu piper afumat si sare. Asezam deasupra pulpei de porc omleta si
cu mare grija, formam din aceasta o rulada pe care o vom lega cu sfoara
alimentara. Condimentam si pe exterior, asezam rulada intr-o tava si o ungem cu
ajutorul unei pensule de bucatarie cu marinada preparata din 50 ml ulei
extravirgin de masline, 2 lingurite de miere si 2 lingurite de mustar. Curatam
cartofii noi, ii spalam bine si ii asezam in tava alaturi de rulada, apoi ii
ungem cu marinada. Acoperim tava cu o folie alimentara din aluminiu si o dam la
cuptor preincalzit la 180 de grade timp de 30 de minute. Imediat dupa ce dam
tava la cuptor, dam focul la mediu. Dupa cele 30 de minute, eliminam folia de
aluminiu si mai coacem circa 10-12 minute, timp in care se va forma o crusta
frumoasa pe rulada.
Intre timp vom prepara sosul
din fenicul, dupa cum urmeaza: spalam feniculul si il taiem in bucati
mici.Punem la incalzit intr-o craticioara cu pereti antiaderenti, uleiul si
mierea si dupa 3-4 minute, adaugam feniculul, coaja rasa de portocala si
potrivim de sare si acoperim vasul. Dupa 5-6 minute stingem cu Cognac-ul si
zeama de portocala, acoperim si fierbem la foc mic timp de 10 minute. Asezam
feniculul intr-un mixer, adaugam smantana de gatit si mixam pana cand obtinem
un sos omogen. Sosul il vom incalzi la servire la bain-marie.
Spalam perele Williams, le
uscam intr-un stergar curat de bucatarie si le taiem in doua. Eliminam samburii
si cu ajutorul unei lingurite mici eliminam si miezul tare al perelor. Pana
cand terminam sa curatam toate perele, pe cele taiate in doua le vom aseza
intr-un bol cu apa rece si zeama de lamaie, pentru a evita ca fructele sa se
oxideze.
Curatam de coaja ghimbirul
proaspat, il taiem in betisoare, indepartam coaja de lime in bucati mai mari,
le taiem si pe acestea in fasii si punem la fiert toate ingredientele timp de
10 minute.Va mentionez ca vom folosi si zeama de la lime. Adaugam jumatatile de
para si mai fierbem circa 10 minute.
Servim aceasta rulada cu
cartofii, sosul din fenicul si perele siropate.
Veti descoperi o simfonie a
gusturilor de care va veti indragosti!
Propun sa servim acest preparat
cu un Carmenere din Chile, Cabernet Sauvignon din Africa sau pentru cunoscatori
as indrazni sa propun un Valpolicella Ripasso sau Terresicci de la casa de vinuri Dolianova din Insulele
Sardiniei.
Aceasta reteta am publicat-o pentru prima oara pe platforma Hobby Chef si va invit cu drag sa ma urmariti si acolo www.hobbychef.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu