V-ati imaginat vreodata ca se
poate prepara o supa din bere?! Iata ca se poate si as numi-o supa desavarsita!
Supa din bere nu este un preparat foarte cunoscut dar cu siguranta gustul sau
delicat si interesant, va va face sa va indragostiti de aceasta.
Prepararea
acesteia este destul de simpla, in plus are un timp de preparare scurt.
Originea supei se pare sa fie germana insa este preparata si in Ungaria si
Norvegia, cu diferenta ca in aceasta din urma este mai saraca in ingrediente.
Iata versiunea mea de supa cu
bere care este delicioasa! Cantitatile sunt pentru 4 persoane.
Ingrediente pentru supa:
8 felii subtiri de bacon
1 piept de pui
300 ml bere blonda
4 catei de usturoi
60 gr unt Alpinesse Meggle
500 ml de supa vegetala
150 gr branza Emmental
200 ml smantana de gatit de 32%
30 gr faina
½ lingurita de Paprika dulce
afumata
½ lingurita de Paprika iute
afumata
½ lingurita de piper negru
proaspat macinat
1 lingurita de sare
1 lingura de patrunjel verde
tocat marunt
Ingrediente pentru crutoane la
cuptor:
4 felii de paine taraneasca
alba taiate la 2 cm inaltime
25 gr unt de calitate
2 linguri de branza Emmental
rasa
Preparare:
Spalam pieptul de pui, il taiem in cubulete si il prajim in aceeasi
tigaie in asa fel incat sa preia aroma de bacon. Daca va fi nevoie, vom adauga
putin unt, prajim pieptul de pui pana cand prinde o culoare aurie, il scoatem
si il asezam pe o farfurie.
Varsam grasimea din
tigaie intr-o oala, adaugam untul si cand s-a topit, presaram deasupra faina, cele doua Paprika, amestecam bine si apoi stingem cu berea si dam
in clocot, apoi adaugam supa vegetala.
Dam branza Emmental pe razatoare si o adaugam la supa si
amestecam pana cand se topeste branza. Adaugam bacon-ul, usturoiul si pieptul
de pui, potrivim de sare si fierbem circa 20 de minute, dupa care adaugam
piperul proaspat macinat si smantana, fierbem inca doua minute si supa noastra
va fi gata.
Prepararea crutoanelor este foarte simpla: ungem feliile de
paine taraneasca cu unt, presaram cu Emmental ras si le dam la cuptor
preincalzit la 180 de grade, timp de 5-6 minute. Le scoatem din cuptor si le
taiem in cubulete.
Adaugam in fiecare farfurie sau bol, supa, crutoane si patrunjel
verde tocat marunt.
Aceasta reteta am publicat-o pentru prima oara pe platforma Hobby Chef by Bilancia a carui Brand Ambassador sunt. Va invit sa ma urmariti si aici: www.hobbychef.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu