sâmbătă, 27 februarie 2016

Supa din bere cu Emmental, bacon si crutoane la cuptor



V-ati imaginat vreodata ca se poate prepara o supa din bere?! Iata ca se poate si as numi-o supa desavarsita! Supa din bere nu este un preparat foarte cunoscut dar cu siguranta gustul sau delicat si interesant, va va face sa va indragostiti de aceasta. 

Prepararea acesteia este destul de simpla, in plus are un timp de preparare scurt. Originea supei se pare sa fie germana insa este preparata si in Ungaria si Norvegia, cu diferenta ca in aceasta din urma este mai saraca in ingrediente.
Iata versiunea mea de supa cu bere care este delicioasa! Cantitatile sunt pentru 4 persoane.

Ingrediente pentru supa:

8 felii subtiri de bacon
1 piept de pui
300 ml bere blonda
4 catei de usturoi
60 gr unt Alpinesse Meggle
500 ml de supa vegetala
150 gr branza Emmental
200 ml smantana de gatit de 32%
30 gr faina
½ lingurita de Paprika dulce afumata
½ lingurita de Paprika iute afumata
½ lingurita de piper negru proaspat macinat
1 lingurita de sare
1 lingura de patrunjel verde tocat marunt
Ingrediente pentru crutoane la cuptor:

4 felii de paine taraneasca alba taiate la 2 cm inaltime
25 gr unt de calitate
2 linguri de branza Emmental rasa
Preparare:

Taiem bacon-ul in felii subtiri si intr-o tigaie antiaderenta, il prajim aproape crocant. Scoatem bacon-ul din tigaie insa lasam in tigaie grasimea lasata de bacon si prajim in aceasta din urma usturoiul taiat in feliute, il scoatem din tigaie si il asezam deasupra bacon-ului prajit. 



Spalam pieptul de pui, il taiem in cubulete si il prajim in aceeasi tigaie in asa fel incat sa preia aroma de bacon. Daca va fi nevoie, vom adauga putin unt, prajim pieptul de pui pana cand prinde o culoare aurie, il scoatem si il asezam pe o farfurie.   

Varsam grasimea din tigaie intr-o oala, adaugam untul si cand s-a topit, presaram deasupra faina,  cele doua Paprika,  amestecam bine si apoi stingem cu berea si dam in clocot, apoi adaugam supa vegetala.
Dam branza Emmental pe razatoare si o adaugam la supa si amestecam pana cand se topeste branza. Adaugam bacon-ul, usturoiul si pieptul de pui, potrivim de sare si fierbem circa 20 de minute, dupa care adaugam piperul proaspat macinat si smantana, fierbem inca doua minute si supa noastra va fi gata.
Prepararea crutoanelor este foarte simpla: ungem feliile de paine taraneasca cu unt, presaram cu Emmental ras si le dam la cuptor preincalzit la 180 de grade, timp de 5-6 minute. Le scoatem din cuptor si le taiem in cubulete.
Adaugam in fiecare farfurie sau bol, supa, crutoane si patrunjel verde tocat marunt.
Aceasta reteta am publicat-o pentru prima oara pe platforma Hobby Chef by Bilancia a carui Brand Ambassador sunt. Va invit sa ma urmariti si aici: www.hobbychef.ro 



 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu