Atat in Ardeal in gastronomia maghiara cat si tari precum Germania, Austria, Ungaria si Elvetia, retetele in care fructele sunt folosite in preparatele culinare este un modus vivendi. Bunaoara in copilaria mea era sarbatoare cand bunica mea prepara supe din fructe, in special supa de mere. Nu poate fi catalogata drept un preparat de iarna sau de vara, datorita faptului ca poate fi consumata atat rece cat si calduta sau fierbinte, fiind delicioasa oricum. Multitudinea de retete vrea aceasta supa simpla sau crema, asociata cu carne sau legume, cu sau fara smantana sau asociata cu mirodenii orientale.
Si cum pasiunea de a inventa si a testa in permanenta
gusturi si preparate noi nu ma lasa linistita am creat o supa crema din mere
verzi pe care am numit-o crema catifelata pentru ca in momentul in care supa
atinge palatul, primul gand este delicatetea aromelor care te face sa te
gandesti inevitabil la catifea. Este un preparat pe care il puteti servi cu
ocazia sarbatorilor sau cand aveti oaspeti pentru ca cu siguranta ii veti uimi.
Ingrediente pentru 4 persoane:
3 mere verzi
1 ceapa
1 lingurita de unt de calitate
1 lingurita de ulei extravirgin de masline Nueli
1 cartof alb mic
50 ml Cognac
500 ml apa
2 lingurite de tarhon uscat
150 ml de smantana de gatit de 32%
½ lingurita piper boabe rosu
Sare mediteraneeana
Ingrediente pentru servire:
80 gr orez cu bob mare
Ingrediente pentru decorare:
1 mar verde
100 gr bacon gras in felii subtiri
30 gr fulgi de Parmezan
Muguri de ridiche rosie
Preparare:
Taiem pe jumatate cel de al treilea mar, eliminam
partea tare si samburii, il taiem in felii si le prajim in aceeasi tigaie in
care am prajit in precedenta bacon-ul, il grasimea lasata de acesta. Intre timp
fierbem orezul in apa sarata si cand este fiert, il scurgem cu ajutorul unui
cutter pad rotund de diametru de 5 sau 6 cm, vom umple in fiecare farfurie cate
o forma de orez.Incalzim supa si punem in fiecare farfurie atata supa cat sa
ajunga la jumatatea orezului, deasupra acestuia asezam fasiile de bacon si
fulgi de Parmezan.
La urma decoram cu muguri de ridiche rosie si voilà!
Este delicioasa si usor de preparat.
Nota: Uleiul extravirgin de masline prezent in reteta
nu poate fi achizitionat in Romania.
Timp de preparare: 10 minute
Timp de fierbere: 20 minute
Aceasta reteta am publicat-o pentru prima oara pe platforma Hobby Chef by Bilancia. Va invit sa ma urmariti si aici: www.hobbychef.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu