Daca sunteti fani briose pufoase si parfumate,
asezate in cupe albe sau colorate care duc cu gandul la brunch-urile in stil
american, atunci sigur nu veti putea rezista la versiunea lor sarata, perfecta
pentru un bufet suedez sau aperitive altfel unde monoportiile sunt gazda.
Ingrediente pentru briose:
2 cartofi
6 oua
50 ml smantana
de gatit
50 ml lapte
5 linguri
porumb fiert
30 gr branza
Masdaamer
30 gr sunca de Praga
40 gr Parmezan
ras
30 gr mazare
congelata
2 linguri de
Ciboulette ( Ceapa Chives )
1 lingurita
sare mediteraneana
½ lingurita
piper alb proaspat macinat
Ingrediente
pentru servire:
Ridichi
Ciboulette
Preparare:
Mai
intai vom incalzi cuptorul la 200 de grade. Intre timp ce incalzim cuptorul,
curatam, spalam si taiem in cubulete de circa 1 cm cartofii, apoi ii punem la fiert.
Batem ouale impreuna cu laptele, adaugam branza si sunca taiate in
cubulete marunte, adaugam restul de ingrediente si la urma vom adauga cartofii
fierti si jumatate din cantitatea de Parmezan ras. Potrivim de sare si piper
proaspat macinat. Varsam compozitia in formele de silicon unse cu unt si
presaram deasupra cu restul de Parmezan ras. Le asezam pe o tava si dam briosele
la cuptor, timp de circa 18 minute.
Aceste briose sunt delicioase atat calde cat si reci si le putem servi
drept aperitiv sau fel principal. Pana si cei mici le vor indragi datorita
culorilor si al gustului delicat.
Aceasta reteta am publicat-o pentru prima oara pe platforma Hobby Chef by Bilancia. Va invit sa ma urmariti si aici: www.hobbychef.ro.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu