Salata din caracatita este un preparat delicios din toate
bucatariile mediteraneene si din toate regiunile unde se pescuieste caracatita.
Retetele sunt nenumarate, salata preparandu-se cu telina, cu masline, cu
cartofi, picanta, cu lamaie, smad. Este un preparat usor si delicios care poate
fi servit ca aperitiv sau ca fel principal. Fiind mai toate retetele bazate pe
caracatita fiarta la care se adauga ceea ce ne place cel mai mult, acest
preparat poate satisface cele mai fine gusturi. Secretul acestei salate este o
cantitate mai mare de ulei extravirgin, decat la o salata obisnuita.
Eu prepar des salata din caracatita sau baby
caracatita pentru ca ne place foarte mult si-apoi este un aliment sanatos, care
se prepara rapid si avand in vedere ca imi place sa creez din fiecare preparat
un protagonist, de cele mai mult ori, consumam salatele de acest gen, drept fel
principal.
V-ati gandit vreodata
la o asociere de acest fel? Caracatita si naut? In urma cu ceva vreme am mancat
o salata similara la un restaurant din Italia si m-am indragostit; veti spune
ca ma indragostesc cam des: DA, de tot ceea ce este delicios, deosebit si
sanatos, pentru ca gastronomia este o arta toata de descoperit inca si de
realizat cu multa pasiune!
Haideti sa
vedem ce am combinat astazi!
Ingrediente
pentru 4 persoane:
4000 gr baby
caracatita Ocean Fish
200 gr creveti
de cocktail Ocean Fish
200 gr naut
fiert
1 lingura de
patrunjel proaspat tocat marunt
Sare
mediteraneana
Ingrediente
pentru sos:
Zeama de la 1
portocala
1 lingurita
zeama lamaie
200 ml ulei
extravirgin de masline
Putina sare
Preparare:
Prepararea
acestei salate este foarte simpla si probabil ca stiti deja ca cea mai buna
caracatita pentru salate este cea congelata. Va spun si de ce: odata cu
congelarea, caracatita va deveni mai frageda si mult mai rapida la fiert.
Baby caracatita de la Ocean Fish, se fierbe in
10 minute doar de cand da in clocot apa. Asadar punem apa la fiert si fierbem
baby caracatita.
In acelasi fel fierbem si crevetii de cocktail insa din
momentul in care da apa in clocot, ii fierbem doar 5 minute. Le scurgem si le
clatim bine in apa rece, apoi le lasam sa se scurga. Intre timp scurgem si
nautul si preparam sosul care este foarte simplu de realizat. Asezam uleiul si
zeama de portocale, cu zeama de lamaie si putina sare intr-un bolul unui mixer
vertical si le mixam timp de 2-3 minute, pana cand va deveni precum o emulsie.
In lipsa de mixer, punem ingredientele intr-o cana si le batem cu ajutorul unei
furculite, pana cand obtinem acelasi rezultat.
Asezam intr-un
bol baby caracatita, nautul, potrivim de sare, adaugam patrunjelul tocat marunt
si amestecam cu grija. La final varsam deasupra sosul si voilà, este gata de
servire!
O salata
altfel, foarte deliciosa si pentru toate gusturile! Eu am asociat-o cu un pahar
bun de Chardonnay.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu