joi, 24 martie 2016

Salata din baby caracatita, creveti, naut si sos din portocale cu ulei extravirgin de masline



Salata din caracatita este un preparat delicios din toate bucatariile mediteraneene si din toate regiunile unde se pescuieste caracatita.

Retetele sunt nenumarate,  salata preparandu-se cu telina, cu masline, cu cartofi, picanta, cu lamaie, smad. Este un preparat usor si delicios care poate fi servit ca aperitiv sau ca fel principal. Fiind mai toate retetele bazate pe caracatita fiarta la care se adauga ceea ce ne place cel mai mult, acest preparat poate satisface cele mai fine gusturi. Secretul acestei salate este o cantitate mai mare de ulei extravirgin, decat la o salata obisnuita.


Eu prepar des salata din caracatita sau baby caracatita pentru ca ne place foarte mult si-apoi este un aliment sanatos, care se prepara rapid si avand in vedere ca imi place sa creez din fiecare preparat un protagonist, de cele mai mult ori, consumam salatele de acest gen, drept fel principal.

V-ati gandit vreodata la o asociere de acest fel? Caracatita si naut? In urma cu ceva vreme am mancat o salata similara la un restaurant din Italia si m-am indragostit; veti spune ca ma indragostesc cam des: DA, de tot ceea ce este delicios, deosebit si sanatos, pentru ca gastronomia este o arta toata de descoperit inca si de realizat cu multa pasiune!

Haideti sa vedem ce am combinat astazi! 
Ingrediente pentru 4 persoane:

4000 gr baby caracatita Ocean Fish
200 gr creveti de cocktail Ocean Fish
200 gr naut fiert
1 lingura de patrunjel proaspat tocat marunt
Sare mediteraneana

Ingrediente pentru sos:

Zeama de la 1 portocala
1 lingurita zeama lamaie
200 ml ulei extravirgin de masline
Putina sare
Preparare:

Prepararea acestei salate este foarte simpla si probabil ca stiti deja ca cea mai buna caracatita pentru salate este cea congelata. Va spun si de ce: odata cu congelarea, caracatita va deveni mai frageda si mult mai rapida la fiert.
Baby caracatita de la Ocean Fish, se fierbe in 10 minute doar de cand da in clocot apa. Asadar punem apa la fiert si fierbem baby caracatita. 
In acelasi fel fierbem si crevetii de cocktail insa din momentul in care da apa in clocot, ii fierbem doar 5 minute. Le scurgem si le clatim bine in apa rece, apoi le lasam sa se scurga. Intre timp scurgem si nautul si preparam sosul care este foarte simplu de realizat. Asezam uleiul si zeama de portocale, cu zeama de lamaie si putina sare intr-un bolul unui mixer vertical si le mixam timp de 2-3 minute, pana cand va deveni precum o emulsie. 
In lipsa de mixer, punem ingredientele intr-o cana si le batem cu ajutorul unei furculite, pana cand obtinem acelasi rezultat.  


Asezam intr-un bol baby caracatita, nautul, potrivim de sare, adaugam patrunjelul tocat marunt si amestecam cu grija. La final varsam deasupra sosul si voilà, este gata de servire!

O salata altfel, foarte deliciosa si pentru toate gusturile! Eu am asociat-o cu un pahar bun de Chardonnay.

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu