joi, 3 martie 2016

Medalioane trase in unt cu trufe pe pat de risotto Arenada


Astazi va voi desfata cu un preparat creat special pentru voi! Pentru a crea aceasta reteta am folosit  ingrediente speciale, de cea mai buna calitate, pentru ca trebuie sa ne gandim intotdeauna ca pentru a ne mentine sanatosi, trebuie sa ne hranim intr-un mod adecvat si echilibrat. 

A crea in bucatarie este o pasiune care nu cunoaste granite si care impreuneaza oameni de toate varstele. Gastronomia pentru cei ce o iubesc este mai mult decat un hobby: este o autentica vocatie careia ne dedicam timpul liber dar sa nu uitam ca in spatele acestei pasiuni este multa lectura, teste de gusturi si de produse noi si asta pentru ca trebuie sa gasim intotdeauna echilibrul perfect al gusturilor. Si nu in ultimul rand va spun si am sa va spun intotdeauna: nu cantitatea conteaza, ci calitatea produselor pe care le consumam! 
Cantitatile sunt pentru 2 persoane.
Ingrediente pentru medalioane:

2 felii de filé de porc taiate la 4 cm inaltime
Ulei de floarea soarelui
4 lingurite unt cu trufe de la Meggle
10 ml rom de cea mai buna calitate
Sfoara alimentara pentru a lega medalioanele
Ingrediente pentru risotto Arenada:

2 cescute orez cu bob mare pentru risotto ( cescute de expresso )
1 ceapa galbena
1 lingura de ulei extravirgin de masline afumat
1 lingura de unt Alpinesse Meggle
150 ml vin rosu Arenada Monica di Sardegna de la casa Dolianova
100-120 ml supa vegetala ( morcov, ceapa, telina )
1 lingura  crema fina de Emmental
1 lingura crema din branza Gouda
4 linguri de Parmezan sau Grana Padano
Sare mediteraneana
1 lingura de patrunjel verde tocat foarte marunt
Preparare:

Mai intai de toate vom prepara carnea pentru gatit, si-anume vom taia in doua medalioanele, astfel vom obtine 4 mini medalioane pe care le vom lega cu sfoara alimentara atat in partea inferioara, cat si partea superioara. Daca va intrebati de ce legam carnea este simplu: pentru ca in procesul de frigere, datorita temperaturii inalte, carnea se deformeaza si nu vom putea obtine forme perfecte.




Dupa ce am legat cele 4 medalioane, le punem deoparte si preparam orezul. Curatam, spalam si tocam foarte marunt ceapa, apoi incalzim uleiul cu untul si calim ceapa pana cand incepe sa prinda culoare. Adaugam apoi orezul si calim amestecand continu timp de cateva minute si stingem cu putin vin si fierbem la foc mic. Atat vinul cat si supa vegetala, le adaugam putin cate putin, pentru a obtine un risotto perfect.   

Cand este aproape gata orezul, incingem ulei intr-o tigaie antiaderenta si dam prin acesta cele 4 medalioane, pana cand prinde culoare si apoi le asezam pe hartie absorbanta. Intr-o alta tigaie incalzim untul cu trufe si apoi adaugam medalioanele, pe care le vom intoarce pe toate partile pentru a permite untului sa patrunda bine in carne iar cand untul incepe sa faca ‚’spuma’’, stingem cu romul si mai fierbem la foc mic pana cand sosul din tigaie va deveni cremos. Oprim focul si asezam medalioanele pe un taietor, eliminam cu grija sfoara alimentara si le lasam pana cand terminam orezul ca sa se aseze sucurile in interiorul carnii.
Adaugam la orez o lingura de unt, branzeturile si Parmezanul sau Grana Padano ras, amestecam bine si stingem focul.

Compunem farfuria in felul urmator: cu ajutorul unui cutter pad, formam pe fiecare farfurie cate un tortulet din risotto, deasupra acestuia presaram un pat din patrunjel verde tocat foarte marunt si deasupra asezam un medalion. De jur imprejurul orezului picuram sosul de la carne.

O nebunie a gusturilor!

Untul cu trufe de la Meggle este un produs nou pe piata romaneasca, un produs fin, rafinat care a fost gandit pentru a gati.  Este produs fabricat din ingrediente naturale in Germania, pentru ca proprietarii Meggle au vrut sa produca doar acolo untul, de-a lungul anilor si tocmai din acest motiv, calitatea unturilor de sub umbrela Meggle este excelenta! La folosirea acestui unt nu mai adaugam sare la preparat, deoarece este sarat untul. Experienta mea cu Truffel Butter a fost excelenta si sincer nu va pot exprima prin vorbe placerea gusturilor pe care acest produs mi le-a conferit, asadar va invit sa il incercati!
Vinurile casei Dolianiova sunt un element de mare calitate care completeaza perfect preparatele si pentru a satisface exigentele pietei, casa de vinuri a creat de-a lungul timpului o gama vasta de produse.

Dar haideti sa va povestesc despre Arenada: are o culoare rosu rubin, cu reflexe movulii, cu tendinte de amaranth odata cu maturarea. Are un parfum persistent si intens, eteric cu note de zmeura si cirese. 
Gustul este cald si persistent, un vin in care regasim magia Sardiniei.  Este un vin de 14 grade pe care casa Dolianova ne sfatuieste sa il consumam tanar si trebuie servit la o temperatura de 18-20 grade. 
Din pacate deocamdata nu este importat in Romania, sper insa sa il gasim cat de curand pe rafturile magazinelor din Bucuresti. 
Il puteti inlocui cu un Cabernet Sauvignon cu caracter, rezultatul va fi unul bun dar aromele acestui vin sunt speciale si unice ca si locul sau de bastina!





 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu