Astazi va voi desfata cu un preparat creat special pentru voi! Pentru a crea aceasta reteta am folosit ingrediente speciale, de cea mai buna calitate, pentru ca trebuie sa ne gandim intotdeauna ca pentru a ne mentine sanatosi, trebuie sa ne hranim intr-un mod adecvat si echilibrat.
A crea in bucatarie
este o pasiune care nu cunoaste granite si care impreuneaza oameni de toate
varstele. Gastronomia pentru cei ce o iubesc este mai mult decat un hobby: este
o autentica vocatie careia ne dedicam timpul liber dar sa nu uitam ca in
spatele acestei pasiuni este multa lectura, teste de gusturi si de produse noi
si asta pentru ca trebuie sa gasim intotdeauna echilibrul perfect al
gusturilor. Si nu in ultimul rand va spun si am sa va spun intotdeauna: nu
cantitatea conteaza, ci calitatea produselor pe care le consumam!
Cantitatile
sunt pentru 2 persoane.
Ingrediente pentru
medalioane:
2 felii de filé de
porc taiate la 4 cm inaltime
Ulei de floarea
soarelui
4 lingurite unt cu
trufe de la Meggle
10 ml rom de cea
mai buna calitate
Sfoara alimentara
pentru a lega medalioanele
Ingrediente pentru
risotto Arenada:
2 cescute orez cu
bob mare pentru risotto ( cescute de expresso )
1 ceapa galbena
1 lingura de ulei
extravirgin de masline afumat
1 lingura de unt
Alpinesse Meggle
150 ml vin rosu
Arenada Monica di Sardegna de la casa Dolianova
100-120 ml supa
vegetala ( morcov, ceapa, telina )
1 lingura crema fina de Emmental
1 lingura crema din
branza Gouda
4 linguri de
Parmezan sau Grana Padano
Sare mediteraneana
1 lingura de
patrunjel verde tocat foarte marunt
Preparare:
Mai intai de toate
vom prepara carnea pentru gatit, si-anume vom taia in doua medalioanele, astfel
vom obtine 4 mini medalioane pe care le vom lega cu sfoara alimentara atat in
partea inferioara, cat si partea superioara. Daca va intrebati de ce legam
carnea este simplu: pentru ca in procesul de frigere, datorita temperaturii
inalte, carnea se deformeaza si nu vom putea obtine forme perfecte.
Dupa ce am legat cele 4 medalioane, le punem
deoparte si preparam orezul. Curatam, spalam si tocam foarte marunt ceapa, apoi
incalzim uleiul cu untul si calim ceapa pana cand incepe sa prinda culoare.
Adaugam apoi orezul si calim amestecand continu timp de cateva minute si
stingem cu putin vin si fierbem la foc mic. Atat vinul cat si supa vegetala, le
adaugam putin cate putin, pentru a obtine un risotto perfect.
Cand este aproape
gata orezul, incingem ulei intr-o tigaie antiaderenta si dam prin acesta cele 4
medalioane, pana cand prinde culoare si apoi le asezam pe hartie absorbanta.
Intr-o alta tigaie incalzim untul cu trufe si apoi adaugam medalioanele, pe
care le vom intoarce pe toate partile pentru a permite untului sa patrunda bine
in carne iar cand untul incepe sa faca ‚’spuma’’, stingem cu romul si mai
fierbem la foc mic pana cand sosul din tigaie va deveni cremos. Oprim focul si
asezam medalioanele pe un taietor, eliminam cu grija sfoara alimentara si le
lasam pana cand terminam orezul ca sa se aseze sucurile in interiorul carnii.
Adaugam la orez o
lingura de unt, branzeturile si Parmezanul sau Grana Padano ras, amestecam bine
si stingem focul.
Compunem farfuria
in felul urmator: cu ajutorul unui cutter pad, formam pe fiecare farfurie cate
un tortulet din risotto, deasupra acestuia presaram un pat din patrunjel verde
tocat foarte marunt si deasupra asezam un medalion. De jur imprejurul orezului
picuram sosul de la carne.
O nebunie a
gusturilor!
Untul cu trufe de
la Meggle este un produs nou pe piata romaneasca, un produs fin, rafinat care a
fost gandit pentru a gati. Este produs fabricat
din ingrediente naturale in Germania, pentru ca proprietarii Meggle au vrut sa
produca doar acolo untul, de-a lungul anilor si tocmai din acest motiv,
calitatea unturilor de sub umbrela Meggle este excelenta! La folosirea acestui
unt nu mai adaugam sare la preparat, deoarece este sarat untul. Experienta mea
cu Truffel Butter a fost excelenta si sincer nu va pot exprima prin vorbe
placerea gusturilor pe care acest produs mi le-a conferit, asadar va invit sa
il incercati!
Vinurile casei Dolianiova
sunt un element de mare calitate care completeaza perfect preparatele si pentru
a satisface exigentele pietei, casa de vinuri a creat de-a lungul timpului o
gama vasta de produse.
Dar haideti sa va
povestesc despre Arenada: are o culoare rosu rubin, cu reflexe movulii, cu
tendinte de amaranth odata cu maturarea. Are un parfum persistent si intens,
eteric cu note de zmeura si cirese.
Gustul este cald si persistent, un vin in care
regasim magia Sardiniei. Este un vin de
14 grade pe care casa Dolianova ne sfatuieste sa il consumam tanar si trebuie
servit la o temperatura de 18-20 grade.
Din pacate deocamdata nu este importat
in Romania, sper insa sa il gasim cat de curand pe rafturile magazinelor din
Bucuresti.
Il puteti inlocui cu un Cabernet Sauvignon cu caracter, rezultatul
va fi unul bun dar aromele acestui vin sunt speciale si unice ca si locul sau de bastina!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu