Simpla
de realizat dar cu un mare impact cromatic si echilibru pentru palat.
Am
ales sa va scriu cateva parole despre grapefruit, care este cel mai mare fruct
din familia citricelor. Are un gust caracteristic acrisor-amarui si este un
fruct foarte pretios pentru sanatatea noastra pentru ca inafara bogatiei sale
in vitamina A si C care intaresc mecanismul natural de aparare al organismului,
ajuta la cicatrizarea tesuturilor si detine proprietati tonico-digestive. Coaja
si pulpa fructului sunt bogate in pectine, fibre si flavonoide iar sucul amar,
are o actiune digestiva. Fibrele si pectinele isi asuma rolul de stimulatori
incetinind asimilarea alimentelor.
De
origine din Polinezia si Malaezia, grapefruit-ul este cultivat astazi pe o
scara larga de regiuni temperate si calde ale lumii, America de Nord si Israel
ramanand cei mai mari producatori.
In
gastronomie se preteaza foarte bine in asocieri cu alte alimente, in mod
special cu peste, fructe de mare si legume in prepararea unor salate si
aperitive delicioase.
Reteta
pe care v-o propun astazi este simpla de realizat, intr-un timp scurt si sunt
sigura ca va va fi utila drept inspiratie pentru noi si delicioase creatii
culinare!
Ingrediente
pentru 4 persoane:
300
gr de creveti Vannamei
8
felii de grapefruit roz
4
linguri de maioneza cu citrice
Ingrediente
pentru maioneza:
1
galbenus de ou fiert
1
galbenus de ou crud
Ulei
de floarea soarelui
Zeama
de la ½ portocala
Zeama
de la ½ lime
Coaja
de la ½ portocala si ½ lime
Sare
Ingrediente
pentru decorare:
Ceapa
ciboulette ( Chives )
Preparare:
Mai
intai vom prepara maioneza, dupa cum urmeaza: fierbem oul, il racim, il taiem
in doua si zdrobim galbenusul cu ajutorul unei furculite.Amestecam cu
galbenusul crud si adaugam putin cate putin, uleiul. Potrivim de sare, adaugam
coaja de citrice si adaugam putina zeama de portocala si lime si continuam sa
adaugam ulei. Continuam in felul acesta, pana cand obtinem cantitatea de
maioneza pe care dorim sa o obtinem. Nu vom adauga dintr-o data toata
cantitatea de zeama de portocale si lime, pentru ca se va taia maioneza. Este o
maioneza foarte delicata si delicioasa pe care o putem folosi la salate din
peste sau la preparate gourmet.
Feliem
grapefruit-urile in felii de circa 1,5-2 cm inaltime si le curatam cu grija de
coaja si de pielita alba care este amara, apoi le asezam pe hartie de
bucatarie.
Fierbem
crevetii in apa sarata timp de circa 2 minute de cand a dat apa in clocot, le
curatam de carapace si le feliem. Potrivim crevetii de sare si ii amestecam cu
maioneza. Asezam pe fiecare felie de grapefruit cate o lingura abundanta de
salata de creveti si asezam pe fiecare farfurie cate doua felii de grapefruit
cu salata si decoram cu ciboulette.
Iata
un alt aperitiv cu care va veti uimi invitatii, unde mai punem faptul ca toata
munca poate dura cel mult 35-40 de minute.
Servim aceasta salata sau aperitiv cu un pahar bun de Chardonnay!
Aceasta reteta am publicat-o pentru prima oara pe platforma Hobby Chef by Bilancia. Va invit sa ma urmariti si aici: www.hobbychef.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu