miercuri, 9 martie 2016

Ardei capia verzi umpluti cu branzeturi si legume, cu puré de cartofi pufos




Astazi va impartasesc o reteta care nu contine carne, ci multe legume delicioase si branzeturi.  Un preparat pe care il veti indragi atat voi cat si micutii vostri.
Despre ardei va pot spune ca indiferenti ca acestia sunt galbeni, rosii sau verzi sunt deliciosi si sunt printre cele mai sanatoase legume in absolut, datorita continutului mare de minerale, vitamine si antioxidanti. Bine inteles ca este recomandabil sa ii consumam cruzi pentru a beneficia de toate proprietatile lor insa eu recomand consumul crud al ardeilor in lunile cand este sezonul lor. 
Totodata, ardeii sunt sursa numarul unu de vitamina C, sunt un excelent anticoagulant si consumul zilnic al ardeilor cruzi, ajuta in prevenirea atacului cerebral si al infarctului miocardic. Specialistii ne spun ca ardeii rosii contin mult mai multa vitamina C decat portocalele, asadar daca nu sunteti consumatori de ardei, incercati sa includeti in alimentatia voastra si a celor mici, ardeii indiferent de culoarea acestora. Si nu uitati ca cei mici ne copiaza: in gesturi, in stilul de viata si implicit in alimentatie si toate acestea vor deveni pentru ei, modus vivendi de normalitate!
Dar haideti sa vedem reteta mea de astazi. Cantitatile sunt pentru 4 persoane si reteta poate fi preparata in circa 50 de minute.
Ingrediente pentru ardeii umpluti:
8 ardei capia verzi
1 ceapa rosie
250 gr ciuperci champignon
1 hrib
¼ ardei gras galben
¼ ardei gras rosu
1 morcov
8 rosii Cherry
50 gr cascaval Tilsiter
50 gr cascaval afumat
2 linguri crema de unt cu smantana
2 linguri de pesmet
2 oua
Sare mediteraneana
20 gr unt Alpinesse Meggle
2 linguri ulei extravirgin de masline
300 ml suc de rosii de casa
Ingrediente pentru purè:
8 cartofi de dimensiune medie
30 ml lapte
30 gr unt Alpinesse Meggle
50 ml smantana Panna da Cucina Meggle
Sare mediteraneana
Ingrediente pentru decorat:
2 lingurite patrunjel verde tocat marunt
Cascaval afumat ras
Preparare:
Spalam toate ingredientele, le curatam si tocam marunt ceapa, ardeii; morcovul il dam pe razatoare; ciupercile le feliem iar rosiile Cherry le taiem in patru.Ardeii capia verzi, ii spalam cu grija, apoi le taiem calota, eliminam semintele si partile albe si le punem deoparte. Din motive de igiena, eu pana la preparare, tin legumele si zarzavaturile in apa cu putin bicarbonat de sodiu.
Incalzim untul impreuna cu uleiul extravirgin de masline si calim ingredientele la foc mic, la capac timp de circa 10-12 minute. Lasam apoi sa se raceasca putin si amestecam cu ouale, branzeturile si pesmetul. Umplem ardeii capia verzi cu ajutorul unei lingurite lungi pentru a putea umple si partea inferioara a acestora. Cand am terminat de umplut ardeii, potrivim pe fiecare calotele pe care le-am taiat in precedenta si le fixam cu ajuorul scobitoarelor. Eu folosesc 4 scobitori la fiecare ardei, pentru a evita ca umplutura sa iasa in procesul de fierbere.
Asezam ardeii umpluti intr-o cratita antiaderenta, varsam deasupra acestora sucul de rosii si fierbem timp de 20-30 minute circa, la foc mic cu capac.
Intre timp vom prepara puré-ul de cartofi: curatam si spalam bine cartofii, ii taiem in cubulete si ii punem la fiert in apa rece. Cand sunt gata, ii scurgem de apa si adaugam restul de ingrediente si mixam pana cand obtinem un puré pufos.
Le servim dupa plac insa asa cum stim atat cromatica cat si aranjamentul unui preparat in farfurie, fac ca acesta sa fie mult mai invitant asa ca eu am servit acesti ardei asa cum puteti observa in fotografii si i-am servit cu rosii Cherry. ( Noua ne plac rosiile Cherry taiate in doua, cu putina sare si ulei extravirgin de masline) Nu mai spun ca asocierea acestui preparat cu un pahar de Cabernet Sauvignon va defini excelenta aromelor.
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu