Creveti, legume asortate si unt de calitate. Ce poate
fi mai gustos si mai echilibrat pentru o masa care inafara gustului, ne da tot
ce avem nevoie si din punctul de vedere al sanatatii?!
Pana la reteta doresc sa va
scriu cateva vorbe despre ingredientele principale.
Crevetii se pot gasi intr-o
ampla gama de habitat, dar marea parte a speciilor este tipica apelor marine.
Doar in sfert din speciile descoperite pana astazi, traiesc in apa dulce si din
acest sfert, aproape toate apartin familiei Atydae si Palaemoniae. Printre
acestea regasim o importanta specie comerciala, si-anume Macrobrachium
rosenbergii, o specie raspandita in toate continentele inafara Antarctidei.
Crevetii pot trai pana la o adancime de 5000 de metri.
Sunt bogati in calciu, fier,
tiamina ( vitamina B1 ), niacina ( vitamina PP ), ribofluvina ( vitamina B2 )
si provitamina A care este un puternic antioxidant.
Ei acum intelegeti de ce am
scris in primele randuri de un preparat sanatos?
Haideti acum la reteta si bine
inteles la prepararea acesteia!
Cantitatile sunt pentru doua
persoane.
Ingrediente:
12 creveti Vannamei de la Ocean
Fish
6 lingurite de unt cu trufe de
la Meggle
1 lingura Cognac
Ingrediente pentru garnitura:
4 bucati baby porumb
2-4 cartofi noi
2-4 baby fenicul
Putina sare mediteraneana
2 linguri ulei de masline
extravirgin
10 ml vin rosé sec
Preparare:
Curatam si spalam legumele,
apoi le punem timp de 10 minute pe o plita incinsa sau pe gratar. Trecute cele
10 minute, incalzim uleiul extarvirgin de masline intr-o tigaie antiaderenta,
asezam legumele in aceasta si le gatim timp de cateva minute, dupa care stingem
cu vinul, potrivim de sare, punem capacul si le mai fierbem la foc mic, timp de
circa 8-10 minute.
Intre timp vom prepara
crevetii. Tot intr-o tigaie antiaderenta vom incalzi untul cu trufe, care este
o nebunie si este unicul produs de asemenea natura de pe piata. Cand untul va
fi fierbinte, adaugam crevetii dar nu folosim sare deloc, intrucat untul este
deja sarat. Tragem crevetii la tigaie in unt pe ambele parti cate 2 minute,
apoi stingem cu Cognac si ii mai fierbem circa 2 minute.
Este un preparat simplu de
realizat dar foarte delicios. Asociem preparatul meu cu acelasi vin rosé pe
care l-am folosit la prepararea legumelor.
Decoram farfuriile cu frunze de
fenicul si presaram cu patrunjel verde.
Pana data viitoare, consumati
peste in exces!
Aceasta reteta am creat-o
pentru Ocean Fish si a fost publicata pentru prima oara, pe site-ul: www.oceanfish.ro si retelele sociale cu
acelasi nume.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu