miercuri, 1 iunie 2016

Creveti trasi la tigaie cu unt de trufe, baby fenicul, baby porumb si cartofi noi



Creveti,  legume asortate si unt de calitate. Ce poate fi mai gustos si mai echilibrat pentru o masa care inafara gustului, ne da tot ce avem nevoie si din punctul de vedere al sanatatii?!
Pana la reteta doresc sa va scriu cateva vorbe despre ingredientele principale. 
Crevetii se pot gasi intr-o ampla gama de habitat, dar marea parte a speciilor este tipica apelor marine. Doar in sfert din speciile descoperite pana astazi, traiesc in apa dulce si din acest sfert, aproape toate apartin familiei Atydae si Palaemoniae. Printre acestea regasim o importanta specie comerciala, si-anume Macrobrachium rosenbergii, o specie raspandita in toate continentele inafara Antarctidei. Crevetii pot trai pana la o adancime de 5000 de metri.
Sunt bogati in calciu, fier, tiamina ( vitamina B1 ), niacina ( vitamina PP ), ribofluvina ( vitamina B2 ) si provitamina A care este un puternic antioxidant.
Ei acum intelegeti de ce am scris in primele randuri de un preparat sanatos?

Haideti acum la reteta si bine inteles la prepararea acesteia!
Cantitatile sunt pentru doua persoane.
Ingrediente:

12 creveti Vannamei de la Ocean Fish
6 lingurite de unt cu trufe de la Meggle
1 lingura Cognac

Ingrediente pentru garnitura:

4 bucati baby porumb
2-4 cartofi noi
2-4 baby fenicul
Putina sare mediteraneana
2 linguri ulei de masline extravirgin
10 ml vin rosé sec


Preparare:

Curatam si spalam legumele, apoi le punem timp de 10 minute pe o plita incinsa sau pe gratar. Trecute cele 10 minute, incalzim uleiul extarvirgin de masline intr-o tigaie antiaderenta, asezam legumele in aceasta si le gatim timp de cateva minute, dupa care stingem cu vinul, potrivim de sare, punem capacul si le mai fierbem la foc mic, timp de circa 8-10 minute.
Intre timp vom prepara crevetii. Tot intr-o tigaie antiaderenta vom incalzi untul cu trufe, care este o nebunie si este unicul produs de asemenea natura de pe piata. Cand untul va fi fierbinte, adaugam crevetii dar nu folosim sare deloc, intrucat untul este deja sarat. Tragem crevetii la tigaie in unt pe ambele parti cate 2 minute, apoi stingem cu Cognac si ii mai fierbem circa 2 minute.

Este un preparat simplu de realizat dar foarte delicios. Asociem preparatul meu cu acelasi vin rosé pe care l-am folosit la prepararea legumelor.
Decoram farfuriile cu frunze de fenicul si presaram cu patrunjel verde.

Pana data viitoare, consumati peste in exces!
Aceasta reteta am creat-o pentru Ocean Fish si a fost publicata pentru prima oara, pe site-ul: www.oceanfish.ro si retelele sociale cu acelasi nume.
 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu