Astazi daruiesc o
reteta amantilor de peste preparat intr-o maniera simpla, o reteta si pentru
cei ce cred ca nu au darul de a gati. Cu toate ca pare grea la o prima vedere,
aceasta reteta rafinata, poate fi preparata de catre oricine.
Ragù-ul place
tuturor dar cand se ‘’imbraca’’ in straie de mare, capata un farmec irezistibil
si asta pentru ca are un gust perfect si delicat. Optim pentru paste fainoase
si pentru felul doi.
Unde mai punem ca
intr-o ora, preparam reteta noastra, punem masa si suntem gata sa devoram
delicatesa!
Dar haideti sa ne
apucam de treaba!
Va mentionez ca
aceste cantitati sunt pentru 2 persoane.
Ingrediente pentru
ragù:
300 gr creveti
Vannamei de la Ocean Fish
1 ceapa argintie
500 ml suc de rosii
de casa
50 ml Cabernet
Sauvignon
½ lingurita busuioc
uscat + 2-3 frunze busuioc proaspat
5 linguri ulei
extravirgin de masline
1 ardei iute rosu
Sare mediteraneana
Ingrediente cod:
1 filé intreg de
cod pe care il portionam in 4 bucati
1 lingurita
Turmeric
¼ lingurita piper
alb
Sare mediteraneana
Ulei masline pentru
prajit
Ingrediente
pentru rosiile caramelizate:
4 rosii
Cherry
1
lingurita miere de albine
1
lingurita zahar brun
1 lingura
Cognac
1 lingura
vin alb sec
Preparare:
Mai intai
vom prepara ragù-ul, dupa cum urmeaza. Spalam si curatam crevetii, ii taiem in
bucati de circa 2 cm. Curatam, spalam si feliem ceapa si o calim in uleiul de
masline, la foc mediu. Dupa circa 3-4 minute stingem cu vinul, fierbem inca 2
minute si apoi adaugam sucul de rosii, busuiocul, ardeiul iute si potrivim de
sare. Fierbem la foc mic timp de 30 minute, dupa care adaugam crevetii, mai
fierbem circa 6-7 minute si ragù-ul nostru va fi gata.
In timp ce
fierbe acesta din urma, vom carameliza rosiile, incalzind intr-o craticioara
antiaderenta mierea si zaharul. Cand acestea au prins o culoare aramie, adaugam
rosiile, le invartim cu grija in caramel pe toate partile, apoi stingem cu
amestecul din Cognac si vin si mai fierbem circa 6-7 minute.
Condimentam
bucatile de cod cu Turmeric in abundanta, presaram cu sare si piper alb. Apoi incingem
uleiul si prajim codul pe ambele parti, timp de 3-4 minute cel mult. Codul este
foarte fraged si nu necesita sa fie gatit timp indelungat.
Adaugam in
fiecare farfurie ragù din creveti, deasupra asezam doua bucati de cod de Alaska
si decoram cu cate o rosie caramelizata.
Putem
asocia acest preparat cu un Chardonnay cu caracter dar il putem asocia si cu
Cabernet Sauvignon, cel cu care am preparat ragù-ul.
Si pana
data viitoare, consumati peste in exces!
Aceasta reteta am creat-o pentru Ocean Fish si a fost publicata pentru prima oara pe site-ul www.oceanfish.ro si pe retele sociale cu acelasi nume.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu