A inceput sezonul de preparat dulceata si conserve.
Fructe, legume gustoase pe care le putem conserva pentru iarna in fel de fel de
retete, folosind numai fructe romanesti si legume romanesti! Astazi va
impartasesc o veche reteta de familie pentru o dulceata delicioasa, o dulceata
altfel care o sa placa tuturor celor care o vor gusta.
Ingrediente:
2 kg de piersici romanesti
2 mere verzi
800 gr de zahar
4 linguri de stafide aurii
12 linguri de brandy
Sucul de la 2 lamai
Preparare:
Vom pune stafidele la inmuiat in brandy si intre timp curatam
piersicile si merele, le taiem in bucati mici, le amestecam cu zaharul, sucul
de lamaie si le lasam circa 30 de minute ca sa isi lase zeama. Le zdrobim bine
cu ajutorul unei strecuratori daca vrem sa procedam ca in reteta de odinioara
cand nu existau ustensile moderne sau le trecem prin robotul de bucatarie
cateva minute. Punem compozitia la fiert timp de 20 de minute la foc mic dupa
care adaugam stafidele inmuiate in lichior si mai fierbem 20 de minute. Spalam
intre timp borcanele pe care le vom folosi ( eu folosesc borcane mici ), varsam
dulceata in acestea din urma, inchidem ermetic cu capacele si le intoarcem cu
capul in jos timp de cateva minute apoi asezam borcanele intr-o patura si le
lasam sa se raceasca natural. Le etichetm si le asezam in camara la intuneric.
Aceasta dulceata poate fi folosita la ceaiul de la ora cinci, la micul dejun
sau la pregatirea prajiturilor. Are un gust deosebit, delicat si unic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu