Este sezonul
legumelor, zarzavatelor si al fructelor de sezon care sunt atat de sanatoase si
care ajuta organismul sa compenseze caloriile pierdute. Dovleceii inafara de
gustul delicios au o importanta foarte mare datorita compozitiei lor. Sunt
bogati in apa, circa 95% iar coaja lor contine mari cantitati de magneziu, vitamina
A, fibre alimentare, potasiu, vitamina B9 si fosfor.Au efecte terapeutice
extraordinare daca le consumam crude ca salata iar daca dorim sa facem o cura
de dovlecei, ar trebui sa consumam zilnic pe timpul sezonului acestora circa
200 gr.
Personal imi plac
la nebunie insa nu poti in permanenta sa ii pregatesti pané sau umpluti si
atunci am inventat o reteta care poate fi servita calda sau rece, este usor de
preparat si este foarte delicioasa.
Ingrediente:
700 gr dovlecei
1 ceapa rosie
2 oua
160 gr de cascaval
200 gr de bacon
taiat in felii
4 oua fierte
140-150 gr de
pesmet
2-3 catei de
usturoi
Cateva linguri de
ulei extravirgin de masline
Condiment de casa
( sau achizitionat )
Nucsoara
Piper alb macinat
sare
Preparare
Spalam
dovleceii si ii dam pe razatoarea mare, presaram cu sare si ii asezam intr-o
strecuratoare pentru a elimina apa. Dam pe razatoare si cascavalul si il punem
deoparte.Dupa circa 20 de minute, vom stoarce dovleceii de apa si ii mai lasam
in strecuratoare. Tocam marunt ceapa si o innabusim cu ulei de masline si apoi
o lasam sa se raceasca iar intre timp vom fierbe cele 4 oua. Amestecam intr-un
castron dovleceii, cascavalul ras, ceapa calita si adaugam usturoi zbrobit si
le condimentam dupa gust, dupa care adaugam pesmetul si ouale crude. Vom pune
pe masa o bucata de folie alimentara pe care asezam feliile de bacon una langa
alta in asa fel incat sa formeze un soi de ‘’patura’’. Incepand cu a doua felie
adaugam jumatate din compozitia de dovlecei, apoi adaugam ouale fierte pe care
le vom acoperi cu jumatea ramasa din compozitie. Cu ajutorul foliei, vom face o
rulada in asa fel incat sa fie acoperita in totalitate de bacon. Tapetam o tava
cu hartie de copt pe care vom aseza cu atentie rulada, o ungem cu putin ulei de
masline si o dam la cuptor preincalzit pana se rumeneste. O lasam sa se
raceasca putin, dupa care o feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte.
Se
poate servi calda sau rece, drept aperitiv sau fel principal asortata cu salata
de rosii sau cu garnitura de cartofi la cuptor cu rozmarin iar daca aveti timp,
puteti sa preparati un puré de morcovi care va conferi ruladei o balanta foarte
buna a gusturilor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu