Atunci cand soseste vara,
datorita caldurii uneori ne este greu sa ne hranim in asa fel incat sa asiguram
organismului vitaminele necesare si sa nu consumam preparate grele de digerat.
Astazi va impartasesc o reteta usor de pregatit, gustoasa si bogata in
vitamine. Stiati ca mazarea contine sapte minerale si
sapte vitamine foarte importante pentru organism ? Mineralele continute in
mazare sunt: magneziul,fierul,manganul,potasiul,cuprul, zincul si fosforul iar
vitaminele sunt B1, B2, B3, B6, A, K si C. Pe langa acestea mazarea mai contine
si fibre, proteine si acid folic. Asadar dupa cum ati observat, este o hrana
foarte bogata si inafara intrebuintarii culinare, mazarea ajuta la protejarea
vaselor sanguine, a sistemului osos si al inimii; ajuta la stabilizarea
nivelului de zahar in sange iar atunci cand va simtiti obositi, va garantez ca
o portie de mazare va va pune pe picioare datorita nutrientilor care produc energie.
Ingrediente:
300 gr mazare proaspata
150 gr fasole boabe alba
1 castravete de gradina
200 ml de smantana de gatit
neacidulata
Zeama de la ½ de lamaie
Sare
Piper
Tarhon proaspat
Apa in functie de cat de
cremoasa doriti sa fie supa
Desfacem tecile de mazare, spalam boabele si le punem la fiert. Separat
fierbem fasolea boabe in oala la presiune. Cand sunt fierte, le clatim putin si
apoi le lasam sa se raceasca. Intre timp
spalam castravetele si tarhonul si apoi punem toate ingredientele inafara
smantanei in robotul de bucatarie si facem din acestea o compozitie omogena.
Gustam daca este potrivita de sare si zeama de lamaie, adaugam smantana si este
gata de servit.
Feliem paine ( ideal este sa
fie de o zi si nu foarte proaspata ), ungem feliile in abundanta cu unt,
presaram cu piper negru macinat, le asezam pe o tava si le dam timp de 7-8
minute la cuptor preincalzit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu