Suntem
intr-unul din anotimpurile cele mai bune pentru o alimentatie sanatoasa. Si bine
inteles daca dorim sa ne pregatim sa fim in forma pentru vara care se apropie
rapid, am putea sa consumam seara numai salate dar in acelasi timp, sa nu
simtim ca ne este foame. Este sezonul sparanghelului care este foarte gustos si
care contine foarte multe vitamine.Acesta din urma se poate prepara in foarte
multe feluri dar imi place in mod particular aceasta salata.
Ingrediente:
1
legatura de sparanghel
4-5
rosii
200-250
gr mozzarella proaspata
1
salata Aisberg
Masline
negre fara sare
1
ceapa rosie mica
Ulei
extravirgin de masline
1
catel de usturoi
Otet
din vin Chardonnay
Mai intai trecem sparanghelul cu grija sa nu ii rupem varfurile, sub jet
de apa. Pregatim o oala inalta, asteptam ca apa sa clocoteasca si fierbem
sparanghelul timp de 10-15 minute. Scoatem sparanghelul din apa clocotita si il
lasam sa se raceasca.Intre timp vom spala salata, rosiile si ceapa.Le vom taia
dupa gust, cum ne place mai mult fiecaruia dintre noi si asezam toate
ingredientele intr-un bol de salata incapator.Taiem sparanghelul in trei bucati
fiecare, adaugam maslinele, apoi adaugam mozzarella taiata cuburi. Zdrobim
catelul de usturoi, il amestecam cu ulei si otet si batem cu furculita pana
cand obtinem o compozitie cremoasa pe care o vom varsa deasupra salatei, dupa
ce am potrivit-o de sare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu