Orezul in stil italian il putem
prepara oricum ne dorim si ne ajuta fantezia, in plus este un preparat usor.
Ingrediente pentru 2 persoane:
4 cescute orez Arborio, Roma sau Riso Scotti cu bob mare rotund( cescute de
marimea celor de expresso )
150 gr ciuperci de plop
1 hrib
4 linguri de mazare din
conserva
1 ceapa mica
1 felie foarte fina de jambon
afumat la munte
5-6 linguri de sos sardinian (
gasiti reteta acestuia pe Arta Gustului )
1 paharel de vin rosé sec
Circa 300 ml supa de oase sau
de carne
Putin ulei extravirgin de
masline
1 nucsoara de unt de calitate
3-4 linguri smantana de gatit
1 lingura de patrunjel verde
tocat marunt
1 foaie mare de busuioc verde
tocat marunt
Parmezan sau Grana Padano
Preparare:
Spalam, curatam ceapa, o tocam
marunt si o calim la foc foarte mic in putin ulei extravirgin de masline. Intre
timp feliem, jambonul, ciupercile de plop, hribul si le adaugam peste ceapa,
acoperim si lasam sa se caleasca impreuna, timp de 5-6 minute circa. Intr-o
alta tigaie punem putin ulei extravirgin de masline si calim de aceasta data
orezul, amestecand continu pana cand se va imblonzi dupa care stingem cu putin
vin sec rosé.Amestecam de cateva ori dupa care adaugam ceapa cu restul
ingredientelor calite, adaugam, sosul sardinian, mazarea, o mica cantitate de
supa si fierbem la foc foarte mic.
Nu uitati: si orezul in stil
italian trebuie fiert ‘’al dente’’!
Adaugam si restul de supa iar
spre sfarsit, adaugam smantana, verdeturile, untul, amestecam si oprim focul.
Servim orezul fierbinte si
presarat abundant cu Parmezan sau Grana Padano ras.
Personal as asocia acest orez
cu un pahar de vin rosé sec.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu