Ieri am fost in vizita la
prietenii mei de la Lactalis, un loc unde intotdeauna este o stare de bucurie
si o echipa de oameni frumosi, dar mai ales profesionisti. Am degustat o
prajitura de a mea preparata cu Branza Cremoasa Président care a placut mult
tuturor celor din echipa, lucru pentru care sunt mandra. Vorbind cu Maria
despre gastronomie, i-am spus ca din oricare dintre produsele lor se poate
preparara altceva decat destinatia de baza a acestora dar numai daca esti
pasionat si daca ai o fantezie bogata. Astazi vin cu o reteta noua, testata
aseara si preparata cu un alt produs Lactalis, si-anume Camembert Président. Suntem
obisnuiti sa consumam Camembert-ul cu fructe si nuci, dar hai sa vedem ce altceva
putem preparara din aceasta branza fina care vine direct din Normandia pe
mesele noastre.
Ingrediente antricot:
2 felii frumoase de antricot
8 felii subtiri de Camembert
Président
Putin ulei extravirgin de
masline
10 ml de vin rosé sec
Sare si piper proaspat macinat
Ingrediente pentru puré:
8 ciuperci Champignon rosé
4 cepe verzi
Ulei extravirgin de masline
Putina sare
Un strop de vin rosé
2-3 linguri smantana de gatit
Ingrediente pentru garnitura de
cartofi:
6 cartofi noi de marime medie
Putin ulei de masline
extravirgin
Sare, piper
1 lingura patrunjel verde tocat
marunt
Preparare:
Mai intai de toate, spalam si
pregatim toate ingredientele pentru gatit. Primul lucru pe care l-am preparat
este puré-ul de ciuperci. Tocam ceapa verde si taiem ciupercile champignon rosé
( se numesc asa ciupercile champignon de culoare bruna ).Le calim la foc mic la
capac cu putina sare, ulei extravirgin de masline.Le stingem cu putin vin rosé
sec, le mai fierbem putin pana cand se retrage sucul pe care il lasa
ingredientele si apoi le mixam intr-un robot de bucatarie cu smantana in asa
fel incat sa obtinem o compozitie destul de solida. Asezam apoi puré-ul pe bain
marie ca sa ramana cald pana la servire.
Intr-o alta craticioara vom
preparara cartofii noi intr-un mod foarte simplu pentru a echilibra gusturile:
Incingem putin ulei, adaugam
cartofii condimentati cu sare si piper negru proaspat macinat, acoperim pana se
auresc pe toate partile, apoi adaugam putina apa si ii fierbem la foc foarte
mic, la capac.
Intre timp, condimentam
antricoatele cu sare si piper.Incingem intr-o tigaie antiaderenta, putin ulei
extravirgin de masline si frigem usor antricoatele pe ambele parti, pana cand
se rumenesc putin dar folosim capac la tigaie. In felul acesta antricoatele se
vor rumeni pe dinafara, dar vor ramane fragede in interior. Stingem cu vin rosé
sec si le mai lasam cateva minute cu capac sa fiarba, circa 5-6 minute.Dam
capacul la o parte si asezam pe fiecare antricot, cateva felii foarte subtiri
de Camembert Président, dupa acre acoperim din nou pentru a permite branzei sa
se topeasca. ( Camembert-ul se poate felia subtire cu ajutorul unui cutit
foarte bun, trecut pe sub jetul de apa rece )
Lasam circa 8-10 minute si
putem servi minunatia impreuna cu cartofii noi si puré-ul de ciuperci, bine
inteles in compania unui pahar de vin rosu sec.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu