Orezul preparat
in stil italian este extraordinar si poate fi preparat rapid, cu orice avem
prin dispensa sau camara. De aceasta data impartasesc cu voi, aceasta reteta
care pe cat de simpla de preparat, pe atat de eleganta si sofisticata ca arome.
Ingrediente pentru 2
persoane
150 gr orez Arborio, Carnaroli, Vialone
sau Roma
1 dovlecel
500 ml supa vegetala
1 catel de usturoi
50 gr unt LADORNA 80%
1 pahar de vin alb Riesling Cuveé
d’Excellence de la Vinarte
50 gr Grana Padano
35 gr Emmental LADORNA
2 linguri de smantana de gatit LADORNA de
32%
1 lingura reductie de vin rosu (reteta o gasiti aici pe blog )
Ulei extravirgin de masline
1 lingurita patrunjel tocat marunt
Sare
1 varf de cutit de praf de nucsoara
Preparare:
Mai intai vom prepara supa vegetala cu 1
morcov, o ceapa si eventual o bucata mica de telina si o fierbem pana cand supa
va capata o culoare frumoasa galbuie. Daca aveti condiment de casa, puteti
prepara supa dintr-un litru de apa si o lingura de condiment. Intr-o tigaie
antiaderenta vom cali ceapa in putin ulei extravirgin de masline iar cand ceapa
va prinde o culoare usor aurie, adaugam dovlecelul ras si usturoiul tocat
marunt sau zdrobit. Inblonzim si orezul la foc mic si stingem cu 1 pahar de vin
alb. Eu am folosit Riesling Cuveé d’Excellence de la Vinarte, care are o aroma
excelenta. Are o culoare galben pai, cu retrogust de citrice si completat de un
retrogust de salcam si flori de lamaita. Asteptam sa se evapore vinul si apoi
adaugam putin cate putin din supa, pana cand nu obtinem consistenta pe care
ne-o dorim. Potrivim de sare si adaugam foarte putina nucsoara si apoi adaugam
smantana, patrunjelul tocat marunt, Emmentalul si Grana Padano rase. Amestecam
bine si oprim focul, lasand orezul acoperit pentru ca aromele sa se poata
amesteca bine. Este excelent servit cal insa este foarte bun si rece, bine
inteles daca il servim rece, nu va mai fi cremos. Pentru decoratia pe care o vedeti, folosim cateva felii foarte subtiri de cartofi: le asezam pe o farfurie, presaram cu Grana Padano Galbani si punem farfuria la cuptorul cu microunde, pana cand aceste felii vor deveni chipsuri. Eu astazi le-am vrut mai rosiatice si voilà rezultatul.
Am ales sa servesc acest orez cu Riesling
Cuveé d’Excellence de la Vinarte, vin despre care v-am scris cateva cuvinte mai
sus.
Zilele urmatoare va voi impartasi si alte retete care au ca baza dovleceii
si branzeturile fine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu