marți, 20 octombrie 2015

Medalion de somon cu crema din rosii verzi, ciuperci de plop si sos crud de zmeura



Toamna si-a intrat in drepturi pe deplin si acum putem prepara retete cu multe vitamine care ajuta organismul sa se adapteze vremii de afara. Astazi nu va voi mai povesti despre somon pentru ca v-am vorbit despre acesta in ultimul material dar va voi spune la nesfarsit cat de important este consumul de peste! Macar odata pe saptamana, consumati peste si preparati-l si pentru cei mici. Astazi va impartasesc o reteta pe care am creat-o special pentru voi.
Ingrediente pentru 2 persoane:

2 medalione de somon Ocean Fish a cate 150-200 gr fiecare
2 cartofi de marime medie
¼  morcov
Sare mediteraneana
Ulei de masline a doua stoarcere

Ingrediente pentru ciuperci:

10 ciuperci de plop
½ lingurita hribi in pulbere
1 catel de usturoi
1 lingurita de otet din vin alb
Apa

Ingrediente sos de zmeura:

10 fructe de zmeura
1 lingura de smantana de gatit de 32%
¼ lingura ulei extravirgin de masline

Ingrediente pentru crema din rosii verzi:

4 rosii verzi de mici dimensiuni
2 linguri de ulei extravirgin de masline
¼ lingurita frunze de fenicul proaspat
½ lingurita busuioc proaspat
¼ lingurita menta piperita proaspata
Sare mediteraneana

Pentru decorare: muguri de trifoi

Preparare:

Mai intai de toate, spalam, curatam si pregatim ingredientele ca sa ne fie mai usor cand incepem prepararea retetei si vom incepe cu crema din rosii verzi care este foarte usor de preparat. Taiem rosiile in patru, punem ingredientele intr-un mixer de bucatarie, potrivim de sare si mixam pana cand obtinem o crema densa si omogena. Varsam crema intr-un bol de sticla si o punem la frigider pana la servire.
Si prepararea sosului crud de zmeura este foarte simpla: punem zmeura si uleiul intr-un mixer mic de bucatarie, mixam timp de 2-3 minute, adaugam smantana de gatit si mai mixam 1 minut. Acest sos nu il vom pune la rece, il pastram la temperatura camerei.

Prepararea ciupercilor este simpla dar putin migaloasa. Intr-o craticioara de dimensiuni mici, punem la fiert apa, otetul, pulberea de hribi, catelul de usturoi si putina sare. Alaturi vom prepara un bol cu apa rece si cuburi de gheata. Cand compozitia da in clocot, introducem ciupercile si le fierbem 3 minute. Le scoatem cu ajutorul unei spumiere si le introducem in bolul cu apa rece si gheata, unde le tinem vreo 10 minute, dupa care le scurgem de apa si apoi cu mare grija, le uscam cu ajutorul unui stergar de bucatarie.
Curatam cei doi cartofi si ii taiem in felii de circa 2 cm inaltime. Incingem putin ulei intr-o tigaie antiaderenta si ii tragem la tigaie pe ambele parti, ii potrivim de sare, acoperim tigaia si ii fierbem la foc mic, timp de circa 12-14 minute. Daca este nevoie, adaugam 1 lingura de apa.
Acum preparam medalioanele de somon: eliminam pielea si pentru a obtine un medalion perfect, vom prinde cu ajutorul a doua scobitori, cele doua capete a bucatii de somon. Inaltimea medalionului trebuie sa fie de circa 3-3,5 cm inaltime.
Incingem uleiul si le ‚’perpelim’’ cu mare grija pe toate partile timp de 5-6 minute. De aceasta data nu parasim ‚’locul actiunii’’ pentru a obtine un medalion delicios! Intre timp curatam sfertul de morcov si il dam prin mixer ca sa il maruntim, ne va folosi la decorare.

Suntem gata pentru a prepara prezentarea preparatului nostru: adaugam pe farfuria de servire 2-3 linguri de crema din rosii verzi, deasupra vom aseza medalionul de somon, deasupra acestuia mai adaugam o lingura de crema si decoram totul asa cum puteti vedea in fotografie sau cum va spune fantezia.

Si nu uitati: folositi ingrediente de calitate pentru o viata sanatoasa!

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu