Aceasta este o
reteta care a devenit un clasic in familia noastra pentru ca ne plac nespus
aromele de mare si pamant la un loc. Este inspirata din bucataria italiana dar
ca de obicei, am schimbat din ingrediente si am obtinut un echilibru excelent
al gusturilor.
Este un
preparat delicios, sanatos si usor de preparat cu care ii veti face bucurosi pe
cei dragi sau pe oaspetii vostri, in plus este un preparat pentru iubitorii de
ciuperci si de creveti. Ca de obicei am folosit ingrediente proaspete de
calitate, pentru ca numai cu acestea, preparatele noastre vor fi de neuitat si
sa nu uitam de sanatate pentru ca acest preparat contine o gramada de vitamine.
Ingrediente pentru 2 persoane:
140 gr paste fainoase
140 gr paste fainoase
250 gr creveti de cocktail Ocean Fish
50 gr dovlecei
50 gr ciuperci Champignon
40 gr ardei capia
2 rosii mici
4 feliute ardei iute rosu
1 ceapa verde
1 lingura de busuioc proaspat tocat
10 ml vin Rosé Terase Danubiene de la Vinarte
Sare
Piper proaspat macinat
Ulei extravirgin de masline
Preparare:
Mai intai vom spala, curata si taia sau felia ingredientele. Tragem la
tigaie in ulei extravirgin de masline, ceapa, dovlecei si ardeii capia taiati
cubulete si ciupercile Champignon taiate felii. Stingem cu vin rosé si dupa 3-4
minute adaugam rosiile taiate cubulete, potrivim de sare si piper proaspat
macinat si fierbem la foc mic timp de 5 minute. Adaugam crevetii si busuiocul
proaspat si fierbem 2 minute.
Intre timp fierbem pastele fainoase in apa sarata dupa indicatiile de pe
confectia acestora, le scurgem si le amestecam cu sosul.
Servim aceste paste cu un pahar de rosé Terase Danubiene de la Vinarte, un
vin delicat si aromat care se potriveste de minune cu aceste paste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu