Zilele acestea am impartasit cu
voi retete din traditia mea ungureasca, retete care v-au placut foarte mult.
Astazi fiind duminica, va propun un preparat pe baza de creveti si legume
proaspete, un preparat delicios si cu toate ca o sa vi se para la inceput
dificil, este usor de preparat, cu conditia sa respectati pasii.
Inafara
gustului delicat si delicios, cei mici vor fi atrasi de simfonia de culori.
Ingrediente pentru 4 persoane:
16 creveti Vannamei de la Ocean
Fish
1 dovlecel
1 morcov
1 ardei capia
Sare mediteraneana
Ulei de floarea soarelui
Ingrediente pentru sosul
crevetilor:
2 rosii
1 lingura de Sauvignon Blanc
Terase Danubiene de la Vinarte
2-3 frunze de busuioc
Ulei extravirgin de masline
Sare mediteraneana
Ingrediente pentru garnitura:
150 gr orez
Ingrediente pentru reductia de
vin alb:
1 lingurita de unt
1 lingurita de zahar
60 ml Sauvignon Blanc Terase
Danubiene de la Vinarte
Putina sare
Ingrediente pentru decorare:
Frunze de busuioc rosu
Muguri de trifoi
Preparare:
Primul lucru pe care il vom
prepara este reductia de vin, dupa cum urmeaza: incalzim untul si zaharul
intr-o craticioara antiaderenta si cand acestea vor prinde o usoara culoare
aurie, stingem cu vinul alb, potrivim de sare si fierbem la foc mic pana cand
obtinem o reductie cremoasa. ( consistenta trebuie sa fie ca al unui sirop de
fructe). Reductia o vom tine la cald.
Curatam, spalam si taiem ardeii
si morcovul pe lung in fasii subtiri de circa 1 cm latime. Le tragem la tigaie
in putin ulei de floarea soarelui, le potrivim de sare si le pastram la cald.
Punem la fiert in apa sarata
orezul si il fierbem ''al dente'', dupa indicatiile de pe confectie. Intre timp vom
prepara crevetii. Spalam si taiem in cubulete foarte mici rosiile si le tragem
la tigaie in ulei extravirgin de masline. Potrivim de sare si adaugam busuiocul
tocat foarte marunt. Cand sosul se va reduce si va prinde consistenta, adaugam
crevetii si ii fierbem circa 2 minute pe ambele parti.
Compunem farfuria dupa cum ne
ajuta fantezia, impartind cantitatile de preparat in 4 portii egale, stropim
orezul cu reductia din vin alb si decoram cu frunzele de busuioc rosu si muguri
de trifoi. Si daca am preparat reductia din vin alb, asociem preparatul nostru
cu acelasi Sauvignon Blanc Terase Danubiene de la Vinarte.
Puteti inlocui busuiocul rosu
si mugurii de trifoi cu alte ierburi aromate dar nu faceti rabat la calitatea
produselor folosite!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu