In tara cantoanelor gasim nenumarate retete delicioase, mai
ales pentru zile reci ca acestea. In majoritatea retetelor elvetiene, gasim
unt, speck sau bacon dar mai ales branzeturi.
Astazi va impartasesc o reteta in care am schimbat
ingredientele si de aceasta data, oarescum fortat pentru ca nu am gasit branza
Sbrinz. Sbrinz-ul este o branza asemanatoare Parmezan-ului insa cu un gust mai
intens. In reteta originala se foloseste Emmentaler, Sbrinz si speck dar eu am
schimbat aceste ingrediente, rezultatul fiind excelent.
Aceasta reteta o poate prepara oricine, chiar si profanii in
ale bucatariei, intr-un timp scurt. Haideti la reteta!
Ingrediente pentru 4 persoane:
8 cartofi de marime medie
8 felii de bacon
8 felii de cascaval afumat, taiat la circa 1 cm inaltime
8 frunze mari de busuioc
16 felii subtiri de morcov fiert
50 gr unt Alpinesse Meggle
3 linguri ulei extravirgin de masline
1 lingurita patrunjel verde tocat marunt
Ingrediente pentru sosul din hrean:
6 lingurite hrean ras in otet
4 lingurite maioneza
½ lingurita patrunjel verde tocat marunt
Ingrediente pentru servit:
1 lingurita de Parmezan ras
Piper multicolor proaspat macinat
Necesar pentru a lega sandwich-urile:
Sfoara alimentara
Preparare:
Inainte de a le lega cu sfoara alimentara, trecem sfoara pe sub apa, pentru ca aceasta sa nu ia foc la cuptor. Intr-o tigaie antiaderenta, topim untul impreuna cu uleiul extravirgin de masline, adaugam sandwich-urile din cartofi si le calim pana cand prind putina culoare, pe toate partile.
Intre timp incalzim cuptorul la 160 de grade si dam sandwich-urile din cartofi la cuptor, timp de circa 10 minute.
Le servim presarate cu Parmezan ras si putin piper multicolor,
macinat proaspat.
Am asociat acest preparat cu un pahar bun de Cabernet
Sauvignon sudafrican.
Ramekin-ul rosu, tacamurile si rasnita de piper, le
puteti achizitiona pe www.hobbychef.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu