marți, 19 ianuarie 2016

Sandwich din cartofi cu bacon, cascaval afumat, Parmezan si sos din hrean cu maioneza



In tara cantoanelor gasim nenumarate retete delicioase, mai ales pentru zile reci ca acestea. In majoritatea retetelor elvetiene, gasim unt, speck sau bacon dar mai ales branzeturi. 
Astazi va impartasesc o reteta in care am schimbat ingredientele si de aceasta data, oarescum fortat pentru ca nu am gasit branza Sbrinz. Sbrinz-ul este o branza asemanatoare Parmezan-ului insa cu un gust mai intens. In reteta originala se foloseste Emmentaler, Sbrinz si speck dar eu am schimbat aceste ingrediente, rezultatul fiind excelent.
Aceasta reteta o poate prepara oricine, chiar si profanii in ale bucatariei, intr-un timp scurt. Haideti la reteta!


Ingrediente pentru 4 persoane:

8 cartofi de marime medie
8 felii de bacon
8 felii de cascaval afumat, taiat la circa 1 cm inaltime
8 frunze mari de busuioc
16 felii subtiri de morcov fiert
50 gr unt Alpinesse Meggle
3 linguri ulei extravirgin de masline
1 lingurita patrunjel verde tocat marunt

Ingrediente pentru sosul din hrean:

6 lingurite hrean ras in otet
4 lingurite maioneza
½ lingurita patrunjel verde tocat marunt

Ingrediente pentru servit:

1 lingurita de Parmezan ras
Piper multicolor proaspat macinat

Necesar pentru a lega sandwich-urile:

Sfoara alimentara
Preparare:

Spalam cartofii si morcovul si le fierbem in apa rece, timp de circa 25-30 de minute. Le scurgem, le lasam sa se raceasca putin, apoi le decojim. Le taiem in doua, pe lung si asezam pe o jumatate de cartof, o felie de bacon, una de cascaval afumat, cate doua felii de morcov fiert, o frunza de cascaval si deasupra asezam cealalta jumatate de cartof fiert.
Inainte de a le lega cu sfoara alimentara, trecem sfoara pe sub apa, pentru ca aceasta sa nu ia foc la cuptor. Intr-o tigaie antiaderenta, topim untul impreuna cu uleiul extravirgin de masline, adaugam sandwich-urile din cartofi si le calim pana cand prind putina culoare, pe toate partile. 
Intre timp incalzim cuptorul la 160 de grade si dam sandwich-urile din cartofi la cuptor, timp de circa 10 minute.   

Le servim presarate cu Parmezan ras si putin piper multicolor, macinat proaspat.
Am asociat acest preparat cu un pahar bun de Cabernet Sauvignon sudafrican.


Ramekin-ul rosu, tacamurile si rasnita de piper, le puteti achizitiona pe www.hobbychef.ro
 













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu