Primavara ni se arata in
sfarsit si odata cu ea, au aparut prin piete trufandalele care ne plac atat de
mult, dar care sunt si foarte sanatoase! Si cum noua ne plac foarte mult
zarzavaturile si verdeturile ce sunt vedete in aceasta perioada a anului, in
bucatariile noastre, astazi am ales loboda rosie ca drept actrita in rol
principal.
Loboda are un gust foarte fin
de verdeata si este bogata in minerale si vitamine, fiind un foarte bun
detoxifiant pentru organism. Contine magneziu, vitamina K, fier, calciu,
antioxidanti si foarte multa vitamina C, mai multa decat fructul de kiwi si
lamaia!
Din loboda se pot prepara multe
bunatati insa este delicioasa, consumata cruda precum salata, in plus in acest
fel isi pastreaza absolut toate calitatile.
Astazi va propun o supa crema
inedita, extrem de delicioasa si simpla de preparat.
Ingrediente pentru 2 persoane:
1 dovlecel
2 legaturi mici de loboda
1 legatura usturoi verde
200 ml smantana de gatit la 20%
de la Meggle
2 felii de bacon afumat
2-3 linguri ulei extravirgin de
masline
1 lingura de otet balsamic alb
2 litri apa sau daca aveti
timp, supa vegetala din morcov si ceapa
Sare
Piper rosu proaspat zdrobit
Ingrediente pentru servire:
Migdale sarate prajite, taiate
grosolan
Painici taranesti cu cartofi
Preparare:
Dupa adaugarea smantanii nu
mai fierbem decat 5-6 minute si oprim focul.
Mixam timp de 3-4 minute cu
ajutorul unui mixer vertical si servim supa crema fierbinte, presarata cu
patrunjel tocat marunt, migdale sarate si prajite, taiate grosolan si piper
rosu zdrobit la moment, alaturi de painici taranesti cu cartofi.
Profitati acum cat se mai
gaseste inca loboda rosie pentru a preparara acest preparat.
Putem sa o congelam atat cruda,
cat si fiarta 5-7 minute fara sare, cat si preparata sub forma de pesto. Si nu
in ultimul rand, loboda rosie se poate usca si poate deveni un delicios
condiment pentru preparatele noastre!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu