Astazi va
propun o reteta noua, cu un mix de arome foarte interesant, reteta care merita
incercata! Pana la aceasta insa, doresc sa va spun cateva parole despre hering,
un peste delicios dar si foarte sanatos, chiar daca este afumat, pentru ca la
Ocean Fish pestele este afumat traditional, atat la rece cat si la cald.
Heringul este un aliment foarte sanatos,
datorita continutului sau. Bogat in proteine, grasimi nesaturate si vitaminele
A, B12, D si PP, heringul consumat zilnic, poate imbunatati functiile
ficatului, pancreasului si vezicii biliare.
Din
heringul afumat, putem prepara o multitudine de bunatati, incepand de la salate
delicioase la stufat. Am creat special pentru voi un preparat delicios, care
impreuneaza legumele cu pestele afumat printr-o modalitate inedita. Cantitatile
sunt pentru 6 persoane.
Ingrediente
pentru flan:
400 gr
radacina telina
4 oua
intregi
2
galbenusuri de ou
120 ml smantana
de gatit la 20% Meggle
80 ml
lapte proaspat
Sare
mediteraneana
Piper alb
Ingrediente
pentru sosul de busuioc:
60 ml ulei
extravirgin de masline
20 gr
migdale sarate prajite
30 frunze
de busuioc proaspat
20 boabe
piper rosu
Ingrediente
pentru servire:
1
confectie filé de hering afumat de la Ocean Fish
150 gr
untisor
Rosii
Cherry
Unt pentru
a unge formele de silicon
Preparare:
Pozitionam tava intr-o alta tava in care punem
apa. Practic coacem telina la bain marie, timp de 35 de minute in cuptor
preincalzit la 180 de grade. Cand telina va fi coapta, o asezam intr-un mixer
de bucatarie si o mixam, pana cand obtinem o compozitie omogena.
Amestecam
compozitia obtinuta cu restul de ingrediente, umplem formele de silicon si le
coacem in cuptor timp de 15 minute circa, tot la bain marie.
Intre timp vom prepara pesto-ul, asezand toate
ingredientele intr-un mixer de bucatarie, mixand timp de 3-4 minute.
Feliem
hering-ul in fasii de circa 2 centimetri latime si 7-8 cm lungime. Servim
flanul de telina picurat cu pesto, alaturi de filé-ul de hering afumat, untisor
si rosii Cherry.
Este un
deliciu pe care il putem servi atat ca fel principal, cat si un aperitiv bogat.
Un preparat care va place si celor mici, cu siguranta.
Pofta
buna!
Aceasta reteta am creat-o special pentru Ocean Fish si a fost publicata pentru prima oara pe site-ul www.oceanfish.ro si retelele sociale cu acelasi nume.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu