miercuri, 4 mai 2016

Flan din telina coapta cu filé de hering afumat, sos din busuioc cu migdale si untisor



Astazi va propun o reteta noua, cu un mix de arome foarte interesant, reteta care merita incercata! Pana la aceasta insa, doresc sa va spun cateva parole despre hering, un peste delicios dar si foarte sanatos, chiar daca este afumat, pentru ca la Ocean Fish pestele este afumat traditional, atat la rece cat si la cald.


Heringul este un aliment foarte sanatos, datorita continutului sau. Bogat in proteine, grasimi nesaturate si vitaminele A, B12, D si PP, heringul consumat zilnic, poate imbunatati functiile ficatului, pancreasului si vezicii biliare.

Din heringul afumat, putem prepara o multitudine de bunatati, incepand de la salate delicioase la stufat. Am creat special pentru voi un preparat delicios, care impreuneaza legumele cu pestele afumat printr-o modalitate inedita. Cantitatile sunt pentru 6 persoane.
Ingrediente pentru flan:

400 gr radacina telina
4 oua intregi
2 galbenusuri de ou
120 ml smantana de gatit la 20% Meggle
80 ml lapte proaspat
Sare mediteraneana
Piper alb
Ingrediente pentru sosul de busuioc:

60 ml ulei extravirgin de masline
20 gr migdale sarate prajite
30 frunze de busuioc proaspat
20 boabe piper rosu

Ingrediente pentru servire:

1 confectie filé de hering afumat de la Ocean Fish
150 gr untisor
Rosii Cherry
Unt pentru a unge formele de silicon

Preparare:

Curatam radacina de telina, o spalam, o taiem in bucati de circa 3 cm grosime si o dam la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Intre timp, ungem formele de silicon cu unt si le punem deoparte.  




Pozitionam tava intr-o alta tava in care punem apa. Practic coacem telina la bain marie, timp de 35 de minute in cuptor preincalzit la 180 de grade. Cand telina va fi coapta, o asezam intr-un mixer de bucatarie si o mixam, pana cand obtinem o compozitie omogena.   

Amestecam compozitia obtinuta cu restul de ingrediente, umplem formele de silicon si le coacem in cuptor timp de 15 minute circa, tot la bain marie.
Intre timp vom prepara pesto-ul, asezand toate ingredientele intr-un mixer de bucatarie, mixand timp de 3-4 minute.
Feliem hering-ul in fasii de circa 2 centimetri latime si 7-8 cm lungime. Servim flanul de telina picurat cu pesto, alaturi de filé-ul de hering afumat, untisor si rosii Cherry.

Este un deliciu pe care il putem servi atat ca fel principal, cat si un aperitiv bogat. Un preparat care va place si celor mici, cu siguranta.

Pofta buna!
Aceasta reteta am creat-o special pentru Ocean Fish si a fost publicata pentru prima oara pe site-ul www.oceanfish.ro si retelele sociale cu acelasi nume.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu