Simpla de realizat, rapida, o
tarta cu multa ciocolata, un ganache fin din ciocolata fondanta, capsuni si o
bezea acrisoara. Intr-un cuvant: gurmanderie!
Este o tarta ideala pentru o
scurta pauza pomeridiana sau desertul ideal la pranz sau cina, de care se vor
indragosti cei dragi.
Interzisa in diete datorita
continutului sau caloric, ciocolata, mai ales cea fondanta isi recastiga
increderea consumatorilor, datorita efectelor pozitive pe care le are asupra
sanatatii dar si asupra frumusetii. Haideti sa lasam valorile nutritionale si
sa intelegem cand o ciocolata, poate fi numita fondanta.
Ciocolata fondanta si cea
extra-fondanta contin o cota minima de cacao de 43% si 28% unt de cacao!
Procentele de substante seci, adica pasta de cacao si pudra de cacao, trebuie
sa fie intre 55% si 70%, ceea ce creeaza un raport excelent
gust&proprietati benefice. In ceea ce priveste ciocolata extra-fondanta,
procentele de cacao pot fi superioare a 70%.
Cercetatorii spun ca ciocolata
fondanta, lungeste viata, ajuta la scaderea tensiunii arteriale si protejeaza
impotriva infarctelor cardiovasculare, dar cu conditia ca ciocolata sa fie de
calitate si sa fie consumata in cantitati mici, zilnic.
Inafara de cele
mentionate este un excelent antidepresiv si produce serotonina, hormonul care
ne da buna dispozitie.
Si-acum, haideti la reteta de
astazi!
Ingrediente pentru tarta:
200 gr faina de cea mai buna
calitate
80 gr unt Alpenbutter de la
Meggle
50 gr zahar
30 gr cacao amar
60 ml lapte proaspat
2 galbenusuri de ou
1 plic praf de copt
1 varf de cutit de sare
Ingrediente pentru ganache:
150 gr ciocolata fondanta
180 ml frisca Creme Patisserie
Meggle
Ingrediente pentru bezea:
3 albusuri de ou
150 gr zahar
Zeama de la ½ lamaie
Ingrediente pentru decorare:
Capsuni si zahar pudra
Preparare:
Preparam aluatul pentru tarta,
amestecand toate ingredientele, framantandu-le bine, pentru a obtine o
compozitie omogena. Formam din aceasta o forma rotunda si o lasam la rece, timp
de 30 de minute. Intre timp incalzim cuptorul la 180 de grade. Vom folosi o
forma rotunda cu diametrul de 20 cm pe care o vom unge cu unt si o vom presara
cu faina. Intindem aluatul si tapetam forma cu acesta din urma, in mod uniform,
apoi dam tarta la cuptor, la foc mediu timp de 20 de minute circa. Intre timp
vom prepara crema ganache a carei preparare este foarte simpla. Batem frisca si
o punem la rece. ( Cutia de frisca trebuie tinuta la frigider inainte de
folosire, cel putin 1 ora ) Topim ciocolata fondanta la bain marie si cand
aceasta s-a topit, amestecam putin cate putin frisca. Ne vom folosi de un mixer
de bucatarie pentru a obtine un rezulta excelent. Cand va fi gata, intindem pe
tarta crema ganache.
Preparam bezeaua la bain marie,
care la fel are o procedura foarte simpla si cand este gata, imbracam tarta pe
laterale cu bezea si o decoram deasupra, dupa bunul plac. Adaugam ci cateva
capsuni taiate pe lung si mai dam tarta la cuptor, cateva minute, nu mai mult
de 5-6 minute, pana cand bezeau va prinde putina culoare. Dupa ce s-a racit in
totalitate, tinem tarta la frigider circa 20 de minute inainte de servire.
Untul Alpenbutter de la Meggle
este un unt extraordinar de gustos, unt pe care putem sa il consumam pe paine,
cu care putem gati sau pe care il putem folosi la prajitureala. Datorita
atentiei si pasiunii celor de la Meggle, acest unt are o calitate de exceptie,
fiind un produs optim si pentru micul dejun al celor mici, productia acestuia
fiind pastrata in Germania de catre echipa Meggle.
Cat despre frisca Creme
Patisserie, v-am mai scris si cu riscul de a ma repeta pot spune doar cuvantul:
calitate! O frisca versatila care poate fi folosita in creme, in amestecuri
delicate cu ciocolata sau o putem consuma pur si simplu, doar batuta alaturi de
fructe sau in cafea.
Ssss…sa nu spuneti nimanui: a
aparut pe piata frisca Creme Patisserie Decor, un produs dedicat decorarii
dulciurilor dar nu numai. Zilele acestea voi reveni cu un desert preparat din
acest produs!
Iata si astazi un desert
delicios si aparte si nu uitati: folositi numai ingrediente de calitate!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu