luni, 4 iulie 2016

Hamburger aromati din cartofi cu branzeturi fine si salata din baby spanac cu rosii Cherry



Cartofii sunt un ingredient foarte versatil si daca eu caut in permanenta sa va aduc noutati, iata astazi am creat o reteta delicioasa pentru cei mici dar nu numai. Cu un gust delicat si desfatator aceasta reteta scoate in evidenta ingredientul de baza, datorita mixului de arome, fapt pentru care cei mici o vor indragi. 
Poate fi un fel principal sau o garnitura altfel. Acum, bine inteles ca ‘’gurile rele’’ vor spune ca am folosit branza topita care este total nesanatoasa pentru cei mici. Este foarte adevarat ca multe din acesta categorie de produse sunt ca atare, dar nu acestea! Aceste produse de branza topita si felii care in mod obisnuit sunt folosite pentru sandwich-uri, sunt produse din lapte si acest lucru il putem simti din gustul acestora dar si citind etichetele.
Triunghiurile de branza topita Bel Ami, nu se gasesc inca pe piata noastra dar eu am avut norocul sa le pot testa in diferite ipostaze si va asigur ca sunt foarte bune. Pana cand le veti gasi si la noi, le puteti inlocui cu un alt produs similar de calitate, dar cititi bine eticheta ca sa vedeti din ce anume sunt produse.
Din aceasta cantitate vom obtine circa 6-7 hamburgeri, asadar taman bine pentru 3 prichindei.
Ingrediente:
4 cartofi de dimensiune medie
2 linguri de crema fina de branza
2 linguri de Parmezan sau Grana Padano ras
½ ardei kapia rosu
1 ou
2 linguri pesmet
4 felii de branza topita felii Emmentaler de la Meggle
1 triunghi de branza topita cu verdeata de la Meggle
1 triunghi de branza topita cu ardei rosu gras de la Meggle
2 lingurite de menta piperita uscata
Preparare:
Mai intai de toate, spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja. De indata ce s-au racit putin, eliminam coaja si ii zdrobim cu ajutorul unei furculite sau cu un zdrobitor de cartofi manual. Nu vom folosi de aceasta data mixer. Adaugam apoi oul, branzeturile, ardeii capia taiati in cubulete mici, menta piperita, pesmetul si potrivim de sare. Amestecam si formam o compozitie cu care putem lucra usor. 

Preincalzim cuptorul la 180 de grade si cu ajutorul unui cutterpad, vom forma hamburgerii acestia deliciosi. Ii trecem cu grija prin pesmet si ii asezam intr-o tava captusita cu hartie de copt pe care o udam cu apa rece si o stoarcem. Le dam la cuptor timp de 15-20 de minute la foc mediu.
Ingrediente petru salata:
300 gr baby spanac
15 rosii Cherry
Putina sare mediteraneana
 
Aceasta salata este foarte simplu de preparat, intrucat celor mici este bine sa le dam salatele cu cat mai putine condimente. Din acest motiv va propun sa le serviti salata foarte simpla, doar cu sare si cu ulei extravirgin de masline.
Nu uitati sa spalati salata, rosiile si legumele in general in multa apa si eventual sa le tineti putin intr-un vas cu putin bicarbonat de sodiu.
Si pana data viitoare, mancati sanatos!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu