Cartofii sunt un ingredient
foarte versatil si daca eu caut in permanenta sa va aduc noutati, iata astazi
am creat o reteta delicioasa pentru cei mici dar nu numai. Cu un gust delicat
si desfatator aceasta reteta scoate in evidenta ingredientul de baza, datorita
mixului de arome, fapt pentru care cei mici o vor indragi.
Poate fi un fel
principal sau o garnitura altfel. Acum, bine inteles ca ‘’gurile rele’’ vor
spune ca am folosit branza topita care este total nesanatoasa pentru cei mici.
Este foarte adevarat ca multe din acesta categorie de produse sunt ca atare,
dar nu acestea! Aceste produse de branza topita si felii care in mod obisnuit
sunt folosite pentru sandwich-uri, sunt produse din lapte si acest lucru il
putem simti din gustul acestora dar si citind etichetele.
Triunghiurile de branza
topita Bel Ami, nu se gasesc inca pe piata noastra dar eu am avut norocul sa le
pot testa in diferite ipostaze si va asigur ca sunt foarte bune. Pana cand le
veti gasi si la noi, le puteti inlocui cu un alt produs similar de calitate,
dar cititi bine eticheta ca sa vedeti din ce anume sunt produse.
Din aceasta cantitate vom
obtine circa 6-7 hamburgeri, asadar taman bine pentru 3 prichindei.
Ingrediente:
4 cartofi de dimensiune medie
2 linguri de crema fina de branza
2 linguri de Parmezan sau Grana Padano ras
½ ardei kapia rosu
1 ou
2 linguri pesmet
4 felii de branza topita felii Emmentaler de la Meggle
1 triunghi de branza topita cu verdeata de la Meggle
1 triunghi de branza topita cu ardei rosu gras de la Meggle
2 lingurite de menta piperita uscata
Preparare:
Mai intai
de toate, spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja. De indata ce s-au
racit putin, eliminam coaja si ii zdrobim cu ajutorul unei furculite sau cu un
zdrobitor de cartofi manual. Nu vom folosi de aceasta data mixer. Adaugam apoi
oul, branzeturile, ardeii capia taiati in cubulete mici, menta piperita,
pesmetul si potrivim de sare. Amestecam si formam o compozitie cu care putem
lucra usor.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si cu ajutorul unui cutterpad, vom
forma hamburgerii acestia deliciosi. Ii trecem cu grija prin pesmet si ii
asezam intr-o tava captusita cu hartie de copt pe care o udam cu apa rece si o
stoarcem. Le dam la cuptor timp de 15-20 de minute la foc mediu.
Ingrediente petru salata:
300 gr baby spanac
15 rosii Cherry
Putina sare mediteraneana
Aceasta salata este foarte simplu de preparat, intrucat celor mici este
bine sa le dam salatele cu cat mai putine condimente. Din acest motiv va propun
sa le serviti salata foarte simpla, doar cu sare si cu ulei extravirgin de
masline.
Nu uitati sa spalati salata, rosiile si legumele in general in multa apa si
eventual sa le tineti putin intr-un vas cu putin bicarbonat de sodiu.
Si pana data viitoare, mancati sanatos!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu