Pastele reci sunt printre
preparatele noastre preferate odata cu sosirea caldurii. Am descoperit acest preparat la inceputul anilor 90 cand m-am mutat in Italia insa de la localitate
la localitate, de la familie la familie, reteta se schimba in functie de
gusturile fiecaruia. Ne plac foarte mult atat fructele de mare, cat si legumele
si gandindu-ma la mare si la aer curat, am creat aceasta reteta. Ce poate fi
mai racoros, mai bun si mai practic decat o asemenea salata?
Personal, ador sa gust ceva
aparte pe terasa casei alaturi de un pahar bun de vin, imi creaza o stare de
spirit buna si m-am gandit: de ce sa nu va imparatasesc si voua o stare de spirit?
Gust bogat, arome intense si culori stralucitoare, pentru ca si cromatica este
importanta la un preparat. Pun pariu ca nu v-ar displace sa gustati, eventual
in gradina sau unde doriti voi pentru ca aceasta salata, o puteti prepara si cu
o seara inainte si o puteti duce la picnic.
Dar gata cu vorbaria, haideti
sa vedem despre ce este vorba!
Ingrediente pentru 2 persoane:
200 gr paste fainoase scurte
din grau dur
6 creveti Vannamei de la Ocean
Fish
6 baby sepii de la Ocean Fish
6 baby caracatite de la Ocean
Fish
10 inele de calamar de la Ocean
Fish
6 ciuperci Champignon
½ ardei capia rosu
½ ardei gras galben
½ dovlecel
5 frunze busuioc tocate marunt
3 frunze menta piperita tocate
marunt
1 lingurita patrunjel verde
tocat marunt
Ulei extravirgin de masline
20 ml vin alb sec
Piper Tellicherry proaspat
macinat
Sare mediteraneana
Preparare:
Mai intai vom curata si spala
ingredientele, apoi vom taia in patrate cele doua tipuri de ardei si
dovlecelul. Fructele de mare se spalam cu grija si le uscam cu ajutorul unui
stergar curat sau in hartie absorbanta de bucatarie. Ciupercile Champignon, le
vom taia in doua. Pastele fainoase le vom fierbe in apa sarata si cu putin ulei
si de aceasta data, le vom clati sub jet de apa rece, fiind vorba despre o
salata rece. Jetul de apa rece va ajuta pastele fainoase sa ramana tari dupa
fierbere si nu va permite ca acestea sa se lipeasca. Le scrurgem si le asezam
deoparte. Legumele le vom trage la tigaie in ulei extravirgin de masline,
condimentate cu condiment de casa ( daca nu aveti, sarati si piparati ) dar atentie: ardeii ii vom trage la tigaie
separat de dovlecei si separat de ciuperci. Fiecare dintre acestea are o
textura complet diferita fata de cealalta si trebuind sa ramana usor crocante,
nu le putem prepara impreuna. Le stropim
cu putin vin alb. Spalam tigaia, adaugam din nou ulei extravirgin de masline si
tragem la tigaie baby caracatita, baby sepiile si inelele de calamar, le
potrivim de sare si le gatim circa 5 minute, nu mai mult! Le dam la o parte si
tragem la tigaie crevetii Vannamei, cate 2 minute pe fiecare parte, stropindu-i
cu vinul ramas.
Tocam aromele foarte marunt si
putem compune salata noastra delicioasa. Amestecam cu grija toate ingredientele
si mai adaugam ulei extravirgin de masline. Acoperim salatiera cu folie
alimentara si o punem la frigider.
O putem servi cu putina zeama
de lime sau cu putina maioneza de casa, bine inteles alaturi de un vin alb sau
rosé rece.
Voilà o reteta care ne poate
racori zilele de vara, atat de fierbinti.
Simpla de realizat, delicioasa si
rapida!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu