Crostini cu ragu de hribi


Ingrediente :

250 gr de hribi
500 gr de carne tocata de vita
1 ceapa
1 morcov
1 piciorus de telina
100 ml de ulei extarvirgin de masline
1 pahar de vin rosu sec
2 linguri de concentrat de rosii
Sare
8 felii de paine taraneasca

Dupa ce am curatat si spalat bine ingredientele, tocam foarte marunt ceapa, morcovul si piciorusul de telina. Incalzim ulei intr-o tigaie incapatoare le calim timp de 15 minute la foc mediu, dupa care adaugam carnea tocata si o rumenim bine de tot. Stingem apoi cu vin rosu, dam focul mare si fierbem pana cand vinul se va evapora. Adaugam concentratul de rosii, potrivim de sare si fierbem la foc foarte mic, circa 1 ora - 1.30. In acest rastimp, curatam hribii : nu uitati ca hribii nu se spala nicioadata ! Eliminam impuritatile si stergem hribii cu un stergar umed. Dupa ce i-am curatat, tocam marunt piciorusele si feliem subtire caciulitele, dupa care adaugam la ragu piciorusele tocate si fierbem cca. 5 minute dupa care adaugam caciulitele feliate subtire, acoperim si stingem focul. Prajim paine taraneasca pe ambele parti, ungem feliile cu ragu abundant si servim crostinii calzi. 

Aceasta reteta este tipica bucatariei din regiunea Toscana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu