luni, 21 iulie 2014

Supă de pește ca la Pescara




La începutul anilor ‘90, am mâncat pentru prima oara această supă în Pescara și am descoperit că peștele de mare se poate pregăti și altfel decât știam eu până în acel moment. Un gust deosebit și delicat datorită mixtului de pește care se întrebuințează la prepararea acestei supe. Această supă s-a născut la vremea ei, ca o mâncare săracă a pescarilor de pe malurile mării Adriatice care foloseau peștele din supă datorită faptului că era greu de vândut. Din mărturiile care există, știm că Prințul de Torlonia de fiecare data când ajungea în frumosul orășel al Pescarei, cerea să i se pregătească această supă de pește. In limba italiana se numeste ''zuppa di pesce pescarese''. Va impartasesc cu drag aceasta reteta pe care am invatat sa o prepar de la pescarii din Portul Pescara de la care achizitionam peste la vremea respectiva. O puteti prapara si voi pentru ca acum gasiti peste proaspat de mare si in Bucuresti.

Ingrediente :
 1 sepie
 1 calmar
 3-4 midii
 3-4 scoici
 2 creveți
 4 creveți gri
 2 creveți mantis
 2 chefali
 2 cod
 2 sogliola
 2 pești undițari
 2 sebaste
 350 gr de roșii decojite sau pe timp de vară roșii proaspete
 1 cățel de usturoi
 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
 Ardei iute după gust
 Pătrunjel verde rocat mărunt
 Sare
Această supă trebuie preparată într-o tigaie de lut încăpătoare. Încălzim uleiul, adăugăm usturoiul întreg, pătrunjelul verde și sepia cu calmarul tăiate în două sau în trei bucăți, în funcție de mărimea acestora și călim timp de câteva minute până când se rumenesc.Adăugăm roșiile decojite tăiate în cubulețe, 2 pahare de apă, sare, ardeiul iute, acoperim și fierbem timp de 10 minute după care vom adaugă peștii de dimensiune mai mare și mai fierbem la foc mic timp de 7-8 minute. La urmă vom adaugă creveții, sogliola,chefalul cu grijă în așa fel încât să nu suprapunem peștii, punem capac și mai fierbem 5 minute. Presărăm cu pătrunjel tocat mărunt și servim fierbinte. Prăjim pâine țărănească și așezăm pe fundul fiecărei farfurii câte o felie de pâine, apoi vărsăm deasupra supa. Ca să obținem un gust deosebit, trebuie să folosim numai pește proaspăt și mai ales să respectăm timpul de fierbere.
 

 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu