Ingrediente :
800 gr de
tagliolini proaspeti
140 gr de unt de
calitate
2 lamai mari
1 legatura de
patrunjel verde tocat marunt
150 ml de frisca
de gatit usor batuta cu mixerul
Sare
Piper alb macinat
proaspat
50 gr de parmezan
ras
Mai intai de
toate, trebuie sa topim untul la bain-marie in asa fel incat sa permitem
serului sa coaguleze pe fundul craticioarei, apoi filtram cu ajutorul unei
bucati de tifon
Spalam bine
lamaile si le uscam intr-un stergar de bucatarie curat, apoi cu ajutorul unui
cutit special, eliminam coaja acestora cu grija incat sa nu fie si partea alba
deoarece aceasta este amara. Tocam marunt coaja de lamaie si o adaugam la untul
din craticioara si le punem la foc foarte mic, la bain-marie. Intre timp, punem
intr-o oala apa cu sare pentru a fierbe pastele fainoase. Folosim o tigaie mare
in care vom vasra untul cu coaja de lamaie iar cand pastele vor fi fierte, le
strecuram si le punem in tigaie dand focul mediu, amestecam bine cu frisca de
gatit, presaram cu patrunjelul tocat marunt si presaram cu piper si coaja de
lamaie.
Aceste cantitati sunt pentru 8 persoane.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu