Tagliolini cu lamaie


Ingrediente :
800 gr de tagliolini proaspeti
140 gr de unt de calitate
2 lamai mari
1 legatura de patrunjel verde tocat marunt
150 ml de frisca de gatit usor batuta cu mixerul
Sare
Piper alb macinat proaspat
50 gr de parmezan ras

Mai intai de toate, trebuie sa topim untul la bain-marie in asa fel incat sa permitem serului sa coaguleze pe fundul craticioarei, apoi filtram cu ajutorul unei bucati de tifon
Spalam bine lamaile si le uscam intr-un stergar de bucatarie curat, apoi cu ajutorul unui cutit special, eliminam coaja acestora cu grija incat sa nu fie si partea alba deoarece aceasta este amara. Tocam marunt coaja de lamaie si o adaugam la untul din craticioara si le punem la foc foarte mic, la bain-marie. Intre timp, punem intr-o oala apa cu sare pentru a fierbe pastele fainoase. Folosim o tigaie mare in care vom vasra untul cu coaja de lamaie iar cand pastele vor fi fierte, le strecuram si le punem in tigaie dand focul mediu, amestecam bine cu frisca de gatit, presaram cu patrunjelul tocat marunt si presaram cu piper si coaja de lamaie.
Aceste cantitati sunt pentru 8 persoane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu