Paté cu vin muscat


Ingrediente pentru paté :

150 gr de ficat de vitel
150 gr de ficatei de pui
150 gr de unt
200 gr de ceapa
100 ml de vin muscat
Sare
Piper

Ingrediente pentru servire :

Paine taraneasca
Struguri albi

Dupa ce am spalat si curatat cu atentie ficatul de vitel si ficateii, ii presaram cu sare si piper si ii lasam la marinat cca. 15 minute. Intre timp, vom toca grosolan ceapa pe care o innabusim in 50 gr de unt cu putin sare si nucsoara.Stingem cu vin si fierbem pana cand acesta nu s-a evaporat, dupa care adaugam ficatul si fierbem la foc mare timp de 5 minute. Dam la o parte de la sursa de foc, apoi asezam totul intr-un mixer de bucatarie impreuna cu untul ramas si facem din acestea o crema omogena. Varsam crema intr-o forma de chec mai subtire si o punem la frigider, pana cand paté-ul se va solidifica. Inainte de servire, vom curata de seminte strugurii, apoi ii prajim usor si servim cu paine taraneasca.

Important de stiut : Paté-ul si terine se pregatesc intotdeauna cu cel putin o zi inainte. Odata cu odihna la rece, devin mai gustoase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu