Ingrediente pentru foietaj :
500 gr de făină
50 gr de margarină
1 ou
3 linguri de miere
A½ linguriță de bicarbonat
Un vârf de cuțit de sare
Ingrediente pentru cremă :
200 gr de unt
200 gr de zahăr
300 ml de lapte
2-3 linguri de griș
1 plic de zahăr vanilat
Amestecăm ingredientele pentru foietaj și adăugăm atâta lapte, încât să fie un aluat omogen și ușor de lucrat. Împărțim aluatul în 4 părți egale, întindem foileși le coacem pe fundul unei tăvi de 25 x 35 cm, unsă cu margarină și presărat cu făină în cuptor preîncălzit până când prind ușor culoare. Fierbem laptele cu grișcu atenție să nu se formeze cocoloașe și îl lăsăm să se răcească, apoi facem o cremă pufoasă din unt, zahăr și zahăr vanilat și apoi le amestecăm cu grijă. Umplem foile cu cremă, iar pe ultima o presărăm cu zahăr pudră. Lăsăm prăjitura până a două zi înainte de a o tăia. O vom tăia în feliuțe dreptunghiulare.
Există o a două variantă al acestei prăjituri, diferența este mică însă se schimbăcomplet gustul :
Prima foaie o ungem cu cremă, așezăm a două foaie pe care o ungem cu dulceața de coacăze roșii sau caise, așezăm a treia foaie pe care o umplem cu cremă ai pe ultima foaie vom face o glazură din 2 linguri de cacao amar, 4 linguri de zahăr , 4 linguri de apă și 30 gr de unt sau margarină. O lăsăm până a două zi înainte de tăiere
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu