Risotto afumat cu fistic

Ingrediente :

300 gr de orez special pentru risotto, poate fi arborio, Carnaroli sau Roma
1/2 ceapa tocata marunt
70 gr de unt de calitate
Ulei extravirgin de masline
1 pahar de vin alb sec
100 gr de Provola afumata ( cascaval afumat )
30 gr de fistic
1 l de supa de oase
Sare
Piper proaspat macinat

Punem intr-o tigaie doua linguri de ulei, 30 gr de unt, ceapa tocata si le calim. Adaugam apoi orezul si il prajim uniform, potrivim de sare si piper si stingem cu vinul. Lasam sa se evapore putin, apoi treptat adaugam supa. Nu trebuie sa adaugam supa dintr-o data, deoarece se va inmuia orezul. Respectam timpul de fierbere al orezului, il dam la o parte si adaugam restul de unt, jumatate din cascavalul afumat in radem si il amestecam in orez, jumatate il facem feliute cvasi trasparente si le asezam deasupra orezului pe fiecare farfurie in parte si presaram cu fistic tocat sau macinat mai grosolan. Servim cald !
Ingredientele de mai sus, sunt pentru 4 persoane.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu